banner-elscatala-817x88px
Christie\'s presenta l\'obra d\'Antoni Tàpies

Mercat de l'art

Christie's presenta l'obra d'Antoni Tàpies

bonart londres - 07/07/19
180x180BanerVictor04
Christie's presenta a les galeries St James, al carrer King, l'obra d'Antoni Tàpies fins al 19 de juliol de 2019. Es tracta de 35 peces i obres sobre paper que exploren la rellevància i versatilitat del signe "X".

A través del seu art, Tàpies va desenvolupar el seu propi llenguatge esotèric per explorar idees més àmplies sobre la relació entre matèria i esperit. Desenvolupant el seu interès juvenil pel surrealisme, els somnis i la màgia, va intentar incorporar físicament el misteri a les seves obres. Malgrat el seu compromís amb les escoles de pensament existencial i místic complex, els materials que feia servir funcionaven per mantenir el seu treball fermament ancorat en la realitat quotidiana.

Guillermo Cid, especialista, cap de postguerra i art contemporani de Madrid, l'estil "Tàpies" engloba una sèrie de tècniques i enfocaments que el converteixen en una veu única dins de l'abstracció europea d'aquest període. Va combinar les preocupacions materialistes amb un cosmos simbòlic heretat de l'art surrealista de Paul Klee i Joan Miró. El resultat va ser un llenguatge radical i solemne a diferència de qualsevol altra cosa en aquell moment. Mentre que la qüestió és la carn de les seves pintures, les creus i els símbols X, en tots els seus comportaments, són els seus ossos i esquelets. Christie´s està encantada de presentar el programa com una part important del nostre programa d'estiu a King Street. "

Tobias Sirtl, especialista, post guerra i art contemporani, Munich: “Tàpies va rebre el Premi Rubens de Siegen, Alemanya Occidental, el 1972. Aquest premi només va confirmar el que havia estat obvi des del començament dels anys 60: que el benestar Un panorama artístic europeu informat de l'època va veure a Tàpies un dels campions de l'abstracció de la postguerra. Moltes de les obres mestres del pintor espanyol-català estan allotjades als principals museus de l'Europa central i pengen a les parets de les col·leccions més reconegudes. Agraïm a tots aquells que ens han prestat una selecció d’objectes per fer d’aquesta una mostra emblemàtica. L’idioma pictòric únic de Tàpies va enriquir el llenguatge de l’informalisme, incorporant característiques innovadores comunes als moviments contemporanis, com ara el zero o l’espacialisme. La seva obra està marcada per una paleta de colors sòbria, l’ús de matèries primeres i la concepció de les seves pintures com a objectes, en lloc de representar una realitat fora del llenç. Aquest espectacle celebra el llenguatge pioner que va fer que Tàpies fos la primera crítica a Europa i fora."

A la imatge, obres d'Antoni Tàpies.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner