Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Blanc sobre Blanc" entrevista a l'artista Francesc Artigau i al premi nacional de cultura Narcís Comadira

Artigau, F.
\

"Blanc sobre blanc", el programa de ràdio per donar ressò a les arts visuals i plàstiques, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i l’editor de Bonart Ricard Planas amb el suport de Glòria Polls i el tècnic Sisu Garcia, ens presenta aquesta setmana l’entrevista central amb el pintor Francesc Artigau. Posteriorment, Guillem Terribas parla del pintor i poeta Narcís Comadira, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Cultura. També escoltem els nebots de Tino Casals que ens expliquen l’exposició en homenatge a l’artista que s’exhibeix a Salt. I acabem amb Pilar Parcerisas, presidenta de la Fundació Angelus Novus, qui ens parla de la figura de l’escultor Dani Karavan, recentment traspassat.

Ricard Planas entrevista l’artista Francesc Artigau (Barcelona, 1940), pintor, dibuixant i gravador. El focus del diàleg se centra a l’exposició Artigau. Cròniques d’una realitat, 1965-1977, present fins al 12 de setembre al Museu d’Art de Girona i on mostra el seu recorregut artístic. Artigau manifesta, entre altres, que “tot és producte de les pautes de l’entorn i l’entorn el tries”. El pintor també explica la seva trajectòria i el perquè/com va acabar en el món artístic.

Narcís Comadira (Girona, 1942), poeta i pintor, rep el Premi Nacional de Cultura atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts. Autor polifacètic ha conreat amb la mateixa intensitat l’obra pictòrica i l’obra literària. El seu treball es troba lligat a la natura i a les formes de l’arquitectura i actualitza l’herència noucentista i grecollatina. Guillem Terribas, activista cultural, ens parla sobre l’artista i el seu univers.

Per altra banda, Glòria Polls conversa amb els nebots del cantant Tino Casals (Astúries, 1950 – Madrid, 1991). Les Bernardes de Salt exhibeix la mostra Sense Fronteres en homenatge al cantant, una exposició singular.

Finalment, Pilar Parcerisas (Manresa, 1957), crítica d’art, reflexiona sobre la dimensió artística de l’escultor internacional Dani Karavan, traspassat recentment i creador del conjunt escultòric Passatges de Portbou, en homenatge al pensador Walter Benjamin. Una de les obres més importants i singulars de l’autor. També apunta el recent conveni entre FGC i la fundació per tirar endavant la Casa Walter Benjamin a Portbou.

El podeu escoltar en directe cada dimarts de 3 a 4 de la tarda a GironaFM 92.7 o a través d'internet en directe o per podcasts.

https://www.mixcloud.com/gironafm/blanc-sobre-blanc-010621/

 

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88