Expo Josep Coll 2022 baner
Mercè Managuerra rep el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

Notícies

Mercè Managuerra rep el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner-elscatala-180x180px

L'actriu, pedagoga i productora Mercè Managuerra ha guanyat la 45a edició del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu. El guardó teatral, el més antic que es dóna a l’estat espanyol i que reconeix cada any la interpretació d'una actriu, suposa la culminació d'un any d'èxits que va començar amb la primera temporada de Dau al Sec Arts Escèniques,el nou espai escènic de la ciutat.


El premi, que s'entregarà el dilluns 15 de juliol de 2019 a les 19:00h al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre de Barcelona, és un reconeixement a la seva interpretació del personatge Shylock a l’obra de William Shakespeare El mercader de Venècia, amb dramatúrgia de Konrad Zschiedrich i Mingo Ràfols, estrenada el passat mes de febrer a la Sala Versus Glòries de Barcelona.


El jurat ha valorat la seva interpretació “sense grans artificis” centrada en l'expressivitat de la paraula i també ha volgut reconèixer la trajectòria de Managuerra com a “arriscada productora i incansable promotora de projectes”. En aquest sentit, l’actriu va dirigir durant deu anys el Teatre Akadèmia i, des de l’any passat, està al capdavant del citat nou espai Dau al Sec.

Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021