banner-elscatala-817x88px
Oriol Fontdevila/Txuma Sánchez i CCCB, premis Ciutat de Barcelona 2011

Notícies

Oriol Fontdevila/Txuma Sánchez i CCCB, premis Ciutat de Barcelona 2011

bonart barcelona - 01/02/12
Nial nou-180x178BanerVictor04
S'han donat a coneixer els Premis Ciutat de Barcelona 2011 que s'entregaran el dilluns dia 13 de febrer a les set de la tarda al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

El jurat format per Glòria Picazo, Bertomeu Marí, Rosa Pera, Antoni Abad i Catalina Serra ha acordat concedir el premi d'arts visuals a Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez pel compromís amb la creació emergent de la ciutat i per l'impuls als artistes joves a través de projectes de diferents formats desenvolupats a la Sala d'Art Jove al llarg del 2011.

El premi d'audivisuals ha estat per l'exposició Tots les cartes. Correspondències filmiques feta al CCCB per la reivindicació que el seu comissari i els seus autors fan del cinema com a llenguatge universal en un context que transgredeix les pantalles convencionals. El jurat ha estat format per Esteve Riambau, Carlos Losilla, Jordi Costa Vila, Carolina López Caballero i Judith Colell.

Oiol Pibernat, Daniel Giralt-Miracle, Uli Marchsteiner, Lídia Delgado i Jordi Duró han concedit el premi de disseny a Dvein per la seva aportació a la pel·lícula Eva en la presentació audiovisual d'artefactes virtuals que representen d'una manera innovadora idees i sentiments. El jurat entén aquest treball com una manifestació extensiva del món del disseny.

El premi a la projecció internacional de la Ciutat ha estat per Josep Ramoneda per convertir Barcelona en un espai de reflexió i debat crític de ressó europeu i internacional en l'àmbit del pensament, la cultura, l'urbanisme i les arts. El jurat ha estat format per Marta Gili, Beatriz de Moura, Josep Maria Martí Font i Pepe Serra.

La resta de premis concedits han estat per Oriol Broggi (teatre), Thomas Noone (dansa), Companyía Eia (circ), Cobla Sant Jordi (música), Coordinadora de Colles de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona (cultura popular i tradicional), Núria Mirabet i Cucala (traduccció en llengua catalana), Pagèsiques de Perejaume (literatura en llengua catalana), El día de mañana d'Ignacio Martínez de Pisón (literatura en llengua castellana); Jordi Évole pel programa Salvados (mitjans de comunicació), Barelona, destinació turística de Saida Palou (Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona),  Torre Júlia de Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal (arquitectura i urbanisme), Ben Lenher (investigació científica); El laberinto de la palabra (assaig), Telenoika (creativitat i innovació), Maria Bobes i Bandia Ribeira (educació) i Moritz (gastronomia).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura