FCC-Segell-banner4
Ajornada fins al dia 10 la inauguració de \

Exposicions

Ajornada fins al dia 10 la inauguració de "Passant pàgina" al Museu de Granollers

bonart granollers - 02/02/12
BanerVictor04on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
La mostra Passant Pàgina. El llibre com a territori d’art que havia d'inaugurar-se avui dijous dia 2 de febrer queda posposada per a divendres dia 10 de febrer a les vuit del vespre degut a l'activació del Pla d'emergències per a nevades.

La mostra començarà al Museu de Granollers la itinerància de l’exposició, inclosa dins del programa d'itineràncies que el Departament de Cultura posa a disposició dels municipis. La mostra, coproduïda per Arts Libris, Raíña Lupa i la Fundació Comunicació Gràfica, s’articula al voltant del llibre com a forma d’expressió artística.
El director general de Promoció i Cooperació Cultural, del Departament de Cultura, Jordi Cabré; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i els comissaris de l’exposició, Rocio SC Santa Cruz i Òscar Guayabero, inauguraran el proper divendres dia 10 de febrer, a les 20 hores, l’exposició. A l’acte d’inauguració també hi assistirà la regidora de Cultura de Granollers, Alba Barnusell, i la directora del Museu de Granollers, Carme Clusellas.

El relat de la mostra
Organitzada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, i coproduïda per Arts Libris, Raíña Lupa i la Fundació Comunicació Gràfica, “Passant pàgina. El llibre com a territori d’art” s’articula al voltant del llibre com a forma d’expressió artística, que actualment manté una important vigència entre artistes i creadors gràfics contemporanis.
Aquesta concepció del llibre d’artista va sorgir a la segona meitat del s. XX, concretament, l’any 1963, quan Edward Ruscha realitza la primera edició de “Twenty-six Gasoline Stations (26 estacions de gasolina)”. A partir de llavors, els artistes més avantguardistes decideixen servir-se del llibre com a instrument de ruptura amb l'art anterior, tot i la paradoxa de tractar-se d’un mitjà d'expressió artística tradicional.
La pervivència d'aquest llegat és el que fa que ara, situats en el segle XXI, el llibre continuï tenint una gran vigència. I això contràriament als que ja fa deu anys n’anunciaven la seva fi a causa de l'arribada dels nous suports digitals per al text i la imatge, que segons ells, el condemnava a desaparèixer. Potser, com afirma Michel Butor (1987), “els únics llibres que ens interessaran en el futur són aquells que puguin ser considerats com a obra d’art.”
Rocío SC Santa Cruz i Òscar Guayabero comissarien aquesta mostra que reuneix obres paradigmàtiques de la producció d'aquesta última dècada, especialment dels últims cinc anys, i inclou també referències claus a obres realitzades entre els anys 60 i 70 del s. XX en cada apartat.

El projecte expositiu s’ha plantejat al voltant dels eixos següents:
• Descobriment del llibre com a obra d’art del S. XXI.
• Connexió de treballs d’autors emergents actuals amb creacions que són referents històrics, seguint recorreguts en sentit invers al temps històric (d’ara cap a l’origen).
• Facilitació d’eines de comprensió a l’usuari per situar-lo i fer-lo fruir de l’experiència del llibre d’art.

Aquesta és la tretzena mostra itinerant que el Departament de Cultura produeix i ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. En aquesta ocasió, la itinerància de l’exposició es fa en col·laboració amb els ajuntaments de Granollers, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Capellades, Mollet del Vallès, Manresa, Lleida i Badalona. L’exposició s’inclou dins del programa d'itineràncies que el Departament ofereix a espais expositius, centres d’art i museus de titularitat municipal amb l’objectiu de difondre les arts artístiques contemporànies en el conjunt del territori català i fer-les més properes a tota la ciutadania. En el cas de les arts visuals, el programa pretén reforçar l’activitat cultural dels municipis, fer més accessible l’art contemporani posant un èmfasi especial en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col·leccions i augmentar l’interès ciutadà per aquest art.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-