FCC-Segell-banner4
SonarMies 2019: Lucrecia Dalt converteix el pavelló Mies van de Rohe en una entitat parlant

Notícies

SonarMies 2019: Lucrecia Dalt converteix el pavelló Mies van de Rohe en una entitat parlant

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner-elscatala-180x180px
L’artista colombiana Lucrecia Dalt ofereix tres úniques sessions de Dazwischen, una performance sonora pensada específicament pel pavelló Mies Van de Rohe, coincidint amb els dies del festival Sónar.

Dalt ha dut a terme una investigació sonora, arquitectònica i estètica del pavelló i de tots els seus elements i materials que traduirà en una performance/concert que té la veu com a instrument principal. De fet, la peça d’obertura és un poema escrit per ella mateixa des de la subjectivitat de l’escultura Morgen, de George Kolbe, ubicada al mateix pavelló i amb la mirada fixa i permanent sobre l’aigua negra. Nou altaveus distribuïts mimèticament per tot l’espai conviden el públic a trobar la seva pròpia experiència personal amb el so i l’arquitectura. A la proposta sonora de Dalt s’hi sumaran també els propis sons de la ciutat, des del trànsit, a les ocasionals baralles de la plaça o el so de cigales, convertint cadascuna de les sessions en experiències diferents. El concert compta amb la col·laboració de Camille Mandoki, artista que participa al Sonar de dia, Sarah Winters i Jordi Salvadó.

Comissariada per Lluís Nacenta i Sonia Fernandez Pan, es tracta de la primera vegada que aquesta intervenció sonora al pavelló Mies van der Rohe està pensada amb una temporalitat lineal, com un concert, i no pas com una instal·lació visitable a qualsevol hora, requerint així una escolta més activa i concentrada del públic. Les tres sessions de Dazwischen tenen lloc els dies 18, 19 i 20 de juliol a 2/4 d’11 de la nit. L’aforament és limitat a 200 persones i l’entrada és gratuïta per tothom qui disposa d’una entrada o acreditació pel Sónar o del passi anual d’Amics de la Fundació. Si no, l’entrada pot adquirir-se per 5€.

A la imatge, Lucrecia Dalt  durant la presentació a la premsa explicant algun dels sons que farà servir.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura