FCC-Segell-banner4
Optimisme després de les jornades professionals d\'ARCOmadrid 2012

Certàmens

Optimisme després de les jornades professionals d'ARCOmadrid 2012

bonart madrid - 18/02/12
Eude, genericthumbnail_BANNER BONART (2)
La Fira Internacional d'Art Contemporani, ARCOmadrid, arriba a l'equador de la seva 31è edició. Entre els visitants que han visitat el certamen es troben nombrosos col·leccionistes nacionals i internacionals, així com els representants d'institucions i fundacions que habitualment adquireixen obra en ARCOmadrid per incorporar-la als fons de les seves col·leccions. El clima entre els galeristes participants és de satisfacció i de moderat optimisme davant els resultats de la Fira.

Les dues jornades professionals (15 i 16 de febrer), claus en les vendes generades per les galeries, i que han destacat per la notable presència de col·leccionistes internacionals, han mantingut un nivell similar d'afluència pel que fa a la passada edició de 2011, amb l'assistència també de nombrosos col·leccionistes espanyols, la qual cosa en termes quantitatius és valorat de forma positiva donat l'entorn econòmic actual.

Entre les adquisicions realitzades fins al moment es troba l'obra votada per la Plataforma Fundació Arco, durant l'esmorzar celebrat el 16 de febrer. Els 150 col·leccionistes, experts i amants de l'art que van participar van triar per votació, d'entre les 10 obres seleccionades, la projecció Editor solitari, 2011 de l'artista colombià Óscar Muñoz, representat per la Fàbrica Galeria. Aquesta peça passarà a formar part en aquesta edició de la Col·lecció de la Fundació ARCO.

Un total de dotze obres d'artistes nacionals i internacionals adquirides en aquesta edició, la Fundació Coca-cola ha demostrat la continuïtat del seu compromís amb l'art. Les peces adquirides són dels artistes Dionisio González, José Guerrero, Teresa Solar, Cristina Lucas, Adriana Molder, Bleda i Rosa i Gabriela Albergaria, a més de dues pintures, una del madrileny Secundino Hernández i una altra de la bilbaina Lucía Vallejo, i tres fotografies, una de les artistes Cabell i Carceller, i dos del madrileny Álvaro Perdices. Aquestes obres han estat seleccionades pel comitè assessor de la Fundació Coca-cola, format per les comissàries Marta Gili, María Corral i Cecilia Pereira.

Una altra de les institucions que tradicionalment adquireix obres en ARCOmadrid és la Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson. En aquesta ocasió ha realitzat una selecció de peces, integrada fonamentalment per fotografies, dels artistes Miguel Rio Branco, Ellen Kooi, Avelino Sala, Marlon D'Azambuja, Daniel Canogar, Roland Fischer i Oscar Muñoz.

Unes altres de les institucions que han realitzat compres en ARCOmadrid és el Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MACUF), l'interès del qual s'ha centrat aquest any en la fotografia i que ha adquirit de moment peces dels artistes Bleda i Rosa i Jorge Ribalta. Així mateix, el Centre Galego d'Art Contemporània -CGAC–, el Centre d'Art Contemporani – CAC Màlaga-, la Fundació AENA i DKV Segurs també estan adquirint diverses obres en la Fira.

Com ja és tradicional, el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia també ha adquirit diverses obres en aquesta edició d'ARCOmadrid. Passaran a formar part dels fons del Museu 17 treballs d'artistes històrics com Pablo Palazuelo, adquirit en la galeria Elvira González o Esteban Francès en la Galeria Oriol. Altres representatius dels anys 60-70: Alberto Greco, en la galeria Henrique Faria Fini Art; Sanja Ivekovic, en la galeria Espai Visor o Luis Kamnitzer en la galeria Parra&Romero.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura