FCC-Segell-banner4
El CCCB acull des de l\'1 de març \

Exposicions

El CCCB acull des de l'1 de març "Més fotoperiodisme. Visa pour l'Image a Barcelona"

bonart barcelona - 23/02/12
BONART 180 X 180 PX_Gif_Viladot_180x180_2
La Fundació Photographic Social Vision i el CCCB i presenten dimecres dia 29 de febrer l'exposició Més fotoperiodisme. Visa pour l’Image-Perpinyà a Barcelona 2012, una mostra excepcional que acull una selecció de 4 exposicions de Visa pour l’Image-Perpinyà, el festival professional de més prestigi en el sector de la fotografia documental internacional i que mai s'ha vist fora de la seu del festival fins ara. D'entre totes les exposicions que es van exhibir en l'última edició de 2011 s'han triat quatre projectes fotogràfics que, amb més de 170 fotografies, destaquen per la diversitat dels gèneres fotogràfics seleccionats i l'actualitat que retraten.

L'exposisició ofereix al públic la possibilitat d'aprofundir en quatre esdeveniments que van succeir el passat any i que van ser notícia, com el tsunami a Japó que es retrata a través de l'obra de més de quaranta fotògrafs (dos d'ells premiats amb un premi World Press Photo en 2011) recollida per la revista Days Japan; la primavera àrab, un reportatge de Yuri Kozyrev, guardonat recentment amb el 1º premi de la categoria Notícies d'Actualitat” a World Press Photo i amb el premi Visa d’Or NEWS 2011; la narcocultura a Mèxic, un reportatge satíric i irònic del fotògraf Shaul Schwarz; o la vida quotidiana d'una dona mutilada a Uganda retratada per Martina Bacigalupo, guanyadora del Premio Cànon a la Dona Fotoperiodista en 2010.

El festival anual és, juntament amb el prestigiós certamen de fotoperiodisme World Press Photo, un dels referents més importants de la fotografia internacional i se celebra anualment a Perpinyà amb el propòsit de reunir a tots els professionals de la fotografia. El festival s'ha convertit any rere any en una cita ineludible, arribant a congregar en l'última edició a més de 225.000 visitants, 3.000 professionals i 8.000 escolars en menys d'un mes.

L'exposició es podrà veure al CCCB de l'1 de març al 28 de maig del 2012.

A la imatge, una foto del reportatge sobre la primavera àrab de Yuri Kozyrev.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura