FCC-Segell-banner4
Art Madrid 2012 ha superat els visitants de l\'any passat

Certàmens

Art Madrid 2012 ha superat els visitants de l'any passat

bonart madrid - 29/02/12
Banner-CMW-180x180px_v1-esp180x180
Art Madrid 2012 va clausurar la seva setena edició  posicionant-se com la fira amb major presència estatal d'artistes i galeries. Aquest any han participat un total de 58 galeries dividides entre el programa general, el programa Young Art, i les novetats One Project i Art Edition. Galeristes, artistes i públic s'han mostrat satisfets amb el nivell i qualitat de la fira que ha rebut durant els 4 dies (1 dia menys que l'any anterior) a prop de 40.000 persones. Aquesta xifra supera lleugerament la mitjana diària de visitants obtingut en l'any 2011 .

En el seu interès per recolzar l'art jove Art Madrid va presentar la ja consolidada secció, Young Art, un programa format per galeries amb menys de cinc anys que van presentar obres d'artistes joves, i galeries de més de cinc anys que van seleccionar l'obra d'un només artista menor de 40 anys, les obres dels quals haguessin estat realitzades en els dos últims anys. Young Art va estar representat per 10 galeries: 100 Kubik, 3 Punts, Art Next, Carolina Rojo, Collage Havana, El Quatre, Fernando La Torre, Moret Art, Seis+ 1 i Víctor Lope.

Sens dubte, el gran èxit ha estat el nou espai presentat aquest any per revitalitzar la Fira. One Project ha posat l'accent en l'art jove, en el més nou, així com en la presència de nous mitjans i suports no convencionals. Aquest programa va estar format per galeries que van participar amb un projecte específic d'un artista menor de 45 anys. Disposats en estands de 10 m2 i en un espai diferenciat dins del Pavelló de Cristall. El programa va estar format per les galeries: 100Kubik, 3 Punts, 6més1, Astarté, Edurne, Cantonada, Estampa, Isabel Ignacio,Material,Metre,Principal Art, Ra del Rei, Rayuela, Rina Bouwen, Trentatres i Twin Studio.

Els espais Young Art i One Project han aconseguit augmentar el nombre de visitants i col·leccionistes joves i s'han convertit en els impulsors de les vendes d'autors com Gerard Mas, Samuel Salcedo, Frank Plant, Ramon Surinyac, Hugo Fontela , Peyrotau & Sediles, Alberto Gulías, Mabel Poblet, Jesús Curiá, Toni Becerra, Fabio Camarotta, Lidó Rico, Miguel Piñeiro, Malgosia Jankowska , Gastón Lliberto, Sara Landeta, Mar Corb, Marcos Serrano, Jorge Usán, Daniel Sueiras, Sara Sanz, Uiso Alemany i Bosco Sodi de la secció Young Art i Emilio Fornieles, Javier Liébana, Felipe Ortega-Regalado, Juan Carlos López Davis, Hélène Crécent i Cristina Almodóvar d'One Project.

Art Madrid en la seva setena edició, a més de potenciar l'art jove, no ha abandonat als grans mestres consagrats que han estat representats per trenta sis galeries de Madrid, Catalunya, Galícia, València, Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, País Basc, Castella-la Manxa i Castella Lleó. Els col·leccionistes i compradors s'han decantat per obres d'artistes tan importants com Carmen Calvo, Luis Feito, Manolo Millars, Xavier Mariscal, Antoni Clavé, Marc Chagall, Manolo Valdés, Antoni Tàpies, Antonio Saura, Joan Miró, José María Sicília, Rafael Canogar, Victor Vasarely, Pablo Picasso, Eduardo Chillida, Equip Crònica, Manolo Valdés, Juan el Genovés i Jaume Plensa.

A la foto, Monica Grygier a Art Madrid 2012.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner