FCC-Segell-banner4
Dia Internacional de la Dona Afrodescendent al Centre del Carme

Notícies

Dia Internacional de la Dona Afrodescendent al Centre del Carme

on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dia 25 de juliol al Centre del Carme de València i a partir de les 17h. tindrà lloc una jornada de celebració del Dia Internacional de la Dona Afrodescendent amb un debat, una projecció i un concert.

L’origen d’aquest dia es remunta a 1992 quan les dones de 32 països d’Amèrica Llatina es van reunir en la Trobada de Dones Afrodescendents realitzat en República Dominicana per a crear aliances i afrontar el racisme des de la perspectiva del gènere. Aquesta jornada s’emmarca en el Decenni Internacional per als Afrodescendents (2015-2024), proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 68/237 i que atorga gran importància a la promoció i protecció dels drets de les dones afrodescendents.

L’esdeveniment arrancarà amb la presentació i projecció del curtmetratge Black or Latina, a càrrec de la seva guionista i productora Karent Hinestroza. La seva primera película es va estrenar el passat 6 de juny de 2019 al Festival Internacional de curtmetratges de Nova York (NYC Shorts) i ha estat seleccionada per al festival de cine Dumbo. Pretén visibilizar l’escassa representació de la dona afrodescendent al cinema i en d'altres mitjans audiovisuals.

Després de la projecció i la posterior entrevista a l’actriu i productora, es donarà pas a un espai de debat on dues dones defensores analitzaran la situació de drets humans de dones i noies afrodescendents a Espanya.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner