BannerFCC_Bonart
Dia Internacional de la Dona Afrodescendent al Centre del Carme

Notícies

Dia Internacional de la Dona Afrodescendent al Centre del Carme

Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
El dia 25 de juliol al Centre del Carme de València i a partir de les 17h. tindrà lloc una jornada de celebració del Dia Internacional de la Dona Afrodescendent amb un debat, una projecció i un concert.

L’origen d’aquest dia es remunta a 1992 quan les dones de 32 països d’Amèrica Llatina es van reunir en la Trobada de Dones Afrodescendents realitzat en República Dominicana per a crear aliances i afrontar el racisme des de la perspectiva del gènere. Aquesta jornada s’emmarca en el Decenni Internacional per als Afrodescendents (2015-2024), proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 68/237 i que atorga gran importància a la promoció i protecció dels drets de les dones afrodescendents.

L’esdeveniment arrancarà amb la presentació i projecció del curtmetratge Black or Latina, a càrrec de la seva guionista i productora Karent Hinestroza. La seva primera película es va estrenar el passat 6 de juny de 2019 al Festival Internacional de curtmetratges de Nova York (NYC Shorts) i ha estat seleccionada per al festival de cine Dumbo. Pretén visibilizar l’escassa representació de la dona afrodescendent al cinema i en d'altres mitjans audiovisuals.

Després de la projecció i la posterior entrevista a l’actriu i productora, es donarà pas a un espai de debat on dues dones defensores analitzaran la situació de drets humans de dones i noies afrodescendents a Espanya.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...