BannerFCC_Bonart
L’IVAM obrirà la primera fanzinoteca de l’estat espanyol dedicada al còmic i a la il·lustració

Notícies

L’IVAM obrirà la primera fanzinoteca de l’estat espanyol dedicada al còmic i a la il·lustració

bonart valència - 23/07/19
Impremta Pages - banner-180x178BONART-180x180-SADE

La primera hemeroteca fanzinera d'Espanya obrirà les portes al públic a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) l'any 2020. La col·lecció de gairebé 4.000 fanzines amb què compta actualment la biblioteca del museu serà d'accés lliure per a investigadors després del procés de catalogació que està duent a terme l'expert en fanzines Eduardo Guillén Rodrigo, llicenciat en Història de l'Art i apassionat de les vinyetes.


La fanzinoteca de l'IVAM compta amb exemplars molt especials com el Zap Comix nº 0 * de 1968, considerat un dels primers de la generació underground, o el Ademús km. 6 de 1975, un dels primers fanzines espanyols i el primer del que es té constància de València, realitzat per Sento Llobell i Micharmut. La col·lecció també compta amb una gran varietat de fanzines internacionals, tant europeus com llatinoamericans i nord-americans.


L'obertura d'aquesta fanzinoteca a l'IVAM confirma l'aposta del museu pel còmic i la il·lustració, i la majoria d'edat d'un gènere històricament injuriat que està vivint una autèntica edat d'or d'explosió creativa.


A la imatge, Eduardo Guillén.

Et poden
Interessar
...