banner-elscatala-817x88px
Fort augment de rodatges a la comarca des de la creació de la Maresme Film Commission

Notícies

Fort augment de rodatges a la comarca des de la creació de la Maresme Film Commission

bonart mataró - 24/07/19
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logo180x180
Balanç molt positiu d’un primer any de treball de la Maresme Film Commission amb 70 rodatges al Maresme des de la seva creació l’any 2018, 44 durant els primers mesos d’aquest any.

El 2018 es va crear la Maresme Film Commission, un servei dirigit a productores cinematogràfiques i del món audiovisual per ajudar-los a trobar espais adequats de rodatge al Maresme i centralitzar la gestió i tramitació de permisos administratius.

Es tracta d’un instrument de promoció del territori a través de l’àmbit cinematogràfic i compta ja amb 25 municipis de la comarca adherits.

Durant aquest any de treball, la Maresme Film Commission ha gestionat gairebé 200 peticions de rodatge a la comarca, 139 de les quals s’han gestionat només en els mesos de gener a juliol de 2019.

La Maresme Film Commission ha facilitat un total de 70 rodatges al Maresme entre els quals destaquen produccions tan importants com els llargmetratges Elisa y Marcela (2019) d’Isabel Coixet, que té seqüències rodades a Vilassar de Dalt, Gente que viene y Bah (2019), àmpliament rodada al Maresme, o Uno para todos, de David Ilundain i amb rodatge aquest estiu a Arenys de Munt.

A més, també s’han gravat sèries i programes de TV a la comarca com la sèrie Benvinguts a la família, de Paco Plaza, amb escenes rodades a Cabrils i Mataró, i els programes de TV3 El millor restaurant davant del mar del Maresme, de Joc de cartes i El Foraster, que va visitar Òrrius.

Entre les principals tasques de la Maresme Film Commission destaquen l’atenció i seguiment als projectes audiovisuals; el seguiment i coordinació amb les administracions públiques i particulars adherits a l’òrgan i la creació d’un inventari de localitzacions a la seva pàgina web, que actualment compta ja amb 298 localitzacions repartides pel territori.

La iniciativa, del Consorci Promoció Turística Costa del Maresme, actua sota el paraigua de la Catalunya Film Commission i està sent un factor clau per dinamitzar la indústria cinematogràfica a la comarca.

A la imatge, Maresme Film Commission.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura