FCC-Segell-banner4
\

Biblioteca

"Un país que fa camí", de David Pagès, al Museu de la Vida Rural

bonart l'espluga de francolí - 14/05/12
BONART-180x180-CervellsBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El proper divendres 18 de maig a les set de la tarda tindrà lloc al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí la presentació del llibre Un país que fa camí de David Pagès i Cassú. Presentarà l’acte, al costat de l’autor de l’obra, l’alcalde de l’Espluga de Francolí i diputat de la Diputació de Tarragona, David Rovira.

Amb pròleg de Jordi Pujol, Un país que fa camí (CCG Edicions) és un recull de 80 dels articles que David Pagès ha publicat en diaris i revistes des de 2004. Partint d’una arrel comuna a tots els articles, donar a conèixer el país, Pagès s’ha dedicat setmana rere setmana a glossar el patrimoni cultural i lingüístic català i a analitzar la figura dels prohoms del país, aquells que Pagès veu com a fars. L’expresident Pujol subratlla, de la voluntat de Pagès de donar a conèixer el país, l’actitud amb què ho fa “amable, constructiva i positiva”.

Corren per aquestes pàgines de lectura amena els millors atributs i ambaixadors de Catalunya. Homes com Joan Coromines, Carme Karr, Pau Casals, Rovira i Virgili, Lluís Carulla, el Dr. Broggi, Joan Solà..., però també associacions com Òmnium Cultural o l’Institut d’Estudis Catalans i la seva Secció Filològica; llibres i escriptors; i actes de reivindicació de la catalanitat com la gran manifestació del 10 de juliol de 2010. Després d’escriure 500 raons per parlar català, on recollia 500 opinions a favor de la llengua, de gent del país o de fora, de personalitats i gent anònima, Pagès reincideix en la seva “visió esperançadora de la catalanitat a partir de les potencialitats de Catalunya com a país”.

Et poden
Interessar
...

817x68