Expo Josep Coll 2022 baner
Emili Biarnès prorroga \

Exposicions

Emili Biarnès prorroga "Darrera la mirada" a la galeria d'Art Vila Clara

Baner_Viladot_Bonart_360x356thumbnail_arranzbravo. general 04-2014


El taller estudi galeria d'Art Vila Clara (carrer sis d'octubre, 27) de La Bisbal d'Empordà prorroga fins a finals de maig el darrer treball del ceramista Emili Biarnès i Raber (Barcelona, 1.956). L'exposició porta per títol Darrera la mirada, que fa referència a una quarentena d'obres que vertebren la mostra, composta per una sèrie de murals, peces úniques i tridimensionals, objectes condicionadors d'espais, etc... En aquestes obres Biarnès treballa amb la  tècnica de la carbonació, que consisteix en coure el fang a molt baixa temperatura (1.040 graus) en forn de gas de flama invertida, amb utilització del torn i la planxa. Segons el ceramista aquesta tècnica "em permet aconseguir diferents calitats especifiques ja que treballo les terres sobre fang vermell i així aconsegueixo donar més profunditat a les meves peces".

Biarnès convida a reflexionar sobre el tema de la memòria, el temps i la velocitat amb un cert aire de nostàlgia alhora que defineix aquest seu darrer treball com a "molt impulsiu i energètic" i afegeix que "visc la ceràmica amb fascinació i obssessió. Em fascina el llenguatge de la terra, la capacitat del foc per definir la forma i el temps. M'obssessiona ser un element més d'aquesta magma, aconseguir una emprenta temporal, intervenir... en definitiva ser allà on es troben l'ull com a lent objectiva i la ment com a pantalla subjectiva". 

Emili Biarnès estudia disseny Industrial a l'Escola d'Arts i Oficis La Llotja de Barcelona, realitza diversos cursos monogràfics de Ceràmica a la Bisbal d'Empordà, Llers, etc... Després de treballar en diferents obradors de ceràmica, l'any 1.987 crea el seu propi taller a Sant Pere de Torelló i finalment es trasllada a Cervià de Ter, on actualment resideix i té el seu taller. Durant tot aquest temps, ha desenvolupat un treball propi de creació, investigació i recerca al voltant de les formes i els esmalts ceràmics.

Algunes de les seves obres han estat adquirides pel Töpferei Museum de Bèlgica, l'Ajuntament de Montblanc, l'Ajuntament de Celrà, entre altres. Ha exposat arreu d'Europa i la seva darrera exposició col.lectiva va ser l'any passat a la galeria Cal Talaveró de Verdú.

A la foto, "A lost Link" d'Emili Biarnès, una de les peces que exposa a La Bisbal d'Empordà.
Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig