banner-elscatala-817x88px

Exposicions

"Titanic The Exhibition" supera els 60.000 visitants al Museu Marítim

bonart barcelona - 18/05/12
Baner_Viladot_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
Cent anys després del fatídic viatge inaugural, en el que les gèlides aigües de l’Antlàntic Nord es van endur la vida de 1495 persones, la llegenda i la història del Titanic segueixen despertant l’admiració de milers de persones. I és que més de 60.000 visitants han passat per l’exposició Titanic The Exhibition que acull el Museu Marítim de Barcelona fins al 30 de setembre de 2012.

En aquest sentit, les instal·lacions de l’MMB han rebut l’afluència d’una mitjana de més de 1.000 persones durant els 50 primers dies de l’exposició. Es preveu, a més, que aquesta mitjana augmenti durant els mesos d’estiu. Segons el director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet, “Titanic The Exhibition és, per l’MMB, una oportunitat única d’estar present en un moment en què el museu manté la seva exposició permanent tancada per obres. Titanic és també el nexe d’unió entre el museu i el públic no especialitzat”. En paraules del president de Musealia, l’empresa creadora de la mostra, Jesús Ferreiro: “Finalment, el Titanic ha resultat insubmergible, a pesar del seu enfonsament el 14 d’abril de 1912. No hi ha dubte que es una oportunitat única de reviure la grandiositat i la tragèdia del Titanic durant l’any del seu centenari”.

La mostra reuneix prop de 200 objectes originals del transatlàntic i nombroses reproduccions a mida real de les estances interiors. A més, Titanic The Exhibition exposa a Barcelona objectes que mai abans s’havien mostrat a Catalunya: un banc de la coberta de bots, un moble-bany d’un camarot de segona classe, una finestra original del saló de primera classe, etc… O també destaquen les reproduccions de l’interior del buc, que tampoc s’havien mostrat abans, com ara el passadís de primera classe del Titanic o un autèntic “iceberg”. És una experiència expositiva única que permet al visitant conèixer com va ser d’efímera la vida a bord del vaixell, des de la seva concepció i construcció fins a l’estat actual de les restes, a gairebé 4.000 metres de profunditat, a l’Atlàntic Nord.

 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner