FCC-Segell-banner4
Josep Guixà exposa la seva obra sobre el nú femení

Exposicions

Josep Guixà exposa la seva obra sobre el nú femení

bonart igualada - 18/05/12
180x180BONART 180 X 180 PX_
Josep Guixà ha habilitat un local del seu estudi a Igualada com a galeria. Si pot veure una col·lecció de pintures amb el nú femení com a protagonista. Precisament, sobre el nú femení i la tècnica matèrica de Josep Guixà es refereix Josep Maria Cadena en aquest article: “Atesa la técnica matèrica que habitualment empra, Josep Guixà ha d’èsser, primordialment, pintor de paisatges al camp overt, la mar i els pobles amb les seves cases de parets escrostonades són motius per a que li funcione amb més facilitat l’interés pels gruixos, els relleus i les diverses qualitats que tenen les superficies rugoses. Però també, posat a experimentar, ha volgut tractar amb la seva personal fòrmula ceativa el nu femení i ha aconseguit els interesants resultats plàstics que en aquesta mostra s’aplegan. L’intent, que s’amplia a altres mostres de figuració humana, obre moltes possibilitats a l’artista i estableix una fita des de la que pot avançar en diferents i nous aspectes creatius.

La lluminositat que dona a la matèria permet que aquesta suggereixi les suavitats de la pell i formi els necessaris volums quan contrasta amb les òmbres i les zones tractades amb colors més greus. D’aquesta manerales figures femenines de Josep Guixà porten al momento primer de La creació de l’esser humá; aquell en que la terra, satisfeta d’ella mateixa, va trovar unes formes que perpetuessin la idea d’eternitat. Individualment serien tant temporals com totes les altres del món perceptible pels sentits, però en el seu conjunt sabrien transmetre, generació rera generació, el dubte existencial que és molt més estimulant que la consiència de la pròpia realitat.

Josep Guixà ha trobat en el nú femení la forma artística de participar en el procès de transformaciò de la matèria en la vida que raona i que desitga una més alta qualificació que la derivada del perfeccionament natural de les formes. La seva pintura, sempre emocionalment refrectiva, serveix de vehicle als sentiments i a un especial alé auroral del pensament que, nascut de la carn, acaba per dirigir tots els nostres actes humans”.

 

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells