banner-elscatala-817x88px
Les galeries d\'art catalanes preparen el dia 9 de juny la Festa de l\'Art

Notícies

Les galeries d'art catalanes preparen el dia 9 de juny la Festa de l'Art

bonart barcelona - 23/05/12
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Un any més, les galeries d’art d’arreu de Catalunya s’uneixen per celebrar la Festa de l’Art a les Galeries. El proper dia 9 de juny de 2012, des de les 17 h. i fins a mitjanit, les galeries d’art posaran en marxa diferents accions i activitats, tant a les galeries com a les xarxes socials de la festa, promovent la participació i la cohesió d’artistes i de simpatitzants amb l’art.

Durant el darrer any, aquesta iniciativa cultural ha crescut amb més força que mai, aconseguint molt bona acollida i la participació de les més de 70 galeries adherides de tota Catalunya. Com a gran novetat, la festa disposa d’un padrí d’honor, Lluís Bassat, president de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat i col·leccionista d’art, que ha cedit la seva imatge en el espot de la festa, que es troba a les xarxes socials. Bassat assistirà, com a convidat, a la Galeria d’Art Carme Espinet, la nit de la festa.

El dissabte 9 de juny, les galeries d’art de Catalunya es convertiran en un espai sensorial en què el silenci (shhh) ajudarà a gaudir de l’exposició de les obres i del conjunt d’activitats complementàries: observar, escoltar, reflexionar (amb una Moritz) i, finalment, emocionar-se i compartir-ho. Tot això, entre moltes més sorpreses que les galeries tenen preparades, perquè els visitants  gaudeixin, en un espai, d’altres entorns artístics: tertúlies, xerrades, música, dansa i, fins i tot, gastronomia.

Un any més, les xarxes socials Facebook i Twitter s’involucren en la dinamització i les contínues novetats de la festa. Per aquest motiu, a més de retransmetre, el proper dia 9 de juny, tot el que vagi succeint a les galeries, la festa ha volgut involucrar a dos dels seus col·laboradors, Moritz i Epson/Digigraphie by Epson, en la creació de dos concursos actius a Facebook. Un dels concursos tindrà lloc durant la celebració de la festa, fent partícip a tots els visitants a les galeries, perquè comparteixin les seves impressions experimentades durant el recorregut a la galeria i, així, poder guanyar els premis que ofereixen els col·laboradors.

A les activitats també s’hi sumem els itineraris de les vistes guiades a les galeries d’art que organitza el Club de Cultura TR3SC per als seus socis. La Festa de l’Art a les Galeries 2012 és un esdeveniment organitzat a nivell general per l’Associació Art Catalunya. La Festa compta amb el suport del l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració literària de Laie amb la  participació d’escriptors i d’editors.

A més, cal destacar la col·laboració de Manley, que aporta el seu producte per gaudir-ne i experimentar a totes les galeries.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat