FCC-Segell-banner4
La fusió i la sardana tradicional conviuen en el 3r Festival \'Amb So de Cobla\'

Notícies

La fusió i la sardana tradicional conviuen en el 3r Festival 'Amb So de Cobla'

LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Eude, generic
La tercera edició del festival Amb So de Cobla de Palamós donarà oficialment el seu tret de sortida diumenge, 28 de juliol de 2019, a partir de dos quarts de sis de la tarda i a l'Arbreda Municipal acollint la 51a edició de l'Aplec de la Sardana de Palamós a manera de preludi del festival d'enguany.

En aquesta ocasió, els organitzadors de l'Aplec -i coorganitzadors del festival, l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós-, han volgut convidar dues cobles que venen de lluny per donar major rellevància a l'Aplec d'aquest 2019. Ens referim a la cobla La Principal d'Amsterdam, una de les formacions que més ha fet fora de les nostres fronteres per divulgar el so de la cobla catalana, i a la Mil·lenària, Fidelíssima vila de Perpinyà, en el que vol ser un reconeixement explícit al municipi que enguany ostenta el títol de Capital de la Sardana 2019, Perpinyà. Ambdues formacions se sumaran a les interpretacions de les cobles Bisbal Jove, Baix Empordà i Mediterrània.

La celebració, aquest diumenge, d'una nova edició del tradicional Aplec de Palamós preludia la setmana central del festival empordanès, que reprendrà la seva activitat el proper dimecres 7 d'agost, a les deu de la nit, amb la celebració del 19è Concert de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau, amb la participació de les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, novament a l'Arbreda Municipal. Ens referim a una de les activitats de caràcter tradicional més seguides i reconegudes pel públic sardanista que apel·la a la memòria de qui va ser un dels tenoristes més importants de la història de la sardana -l'intèrpret de Calonge, Ricard Viladesau.

Amb tot, el festival Amb So de Cobla referma en la seva tercera edició el seu compromís amb la producció destinada a divulgar el so de la cobla amb l'objectiu de situar-la en un lloc central de la creació contemporània. D'aquí que l'edició d'aquest 2019, posi en valor el fet que la cobla té capacitat d'atracció d'un públic divers si és capaç d'articular produccions singulars i de qualitat que mostrin perspectives novedoses, més enllà de la formació 'clàssica' d'onze músics.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat