BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"Repensar terra" al Museu d'Art Modern de Tarragona

Impremta Pages - banner-180x178GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
Una reflexió creativa des de les Terres de l’Ebre és el subtítol del projecte expositiu produït per l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que, comissariada per Leonardo Escoda, es pot veure fins a l'1 de juliol al MAMT. S’hi mostren els treballs d’Albert Porres, vídeo; David Curto, obra gràfica digital; Jep Colomé, fotografia; Neus Llatje, obra gràfica i pintura, i Pilar Lanau, dibuix, que han fet un esforç d’acostament al concepte terra i han reflexionat sobre aquest tema tot produint cadascú un text que es pot llegir al catàleg que s’ha editat amb motiu de l’exposició. El catàleg també inclou les reflexions dels escriptors Albert Aragonès, Toni Cardona i Elena Espuny.

Aquesta exposició tracta del paisatge i l’actual crisi del discurs artístic. És a dir: repensar el paisatge com a base per elaborar un discurs artístic crític que ens situï en el món actual –àmpliament globalitzat– però mantenint els peus a terra. Com podeu imaginar, es tracta d’una tasca que requereix un gran esforç per part del creador i també per part de l’espectador. En part, l’exposició ho aconsegueix; en part, fracassa estrepitosament. Això sí: el balanç global és positiu i posa de manifest la necessitat que hi hagi propostes que arrisquin i tensin la corda al màxim.

La peça d’Alfred Porres és una de les més suggerents i interessants de la mostra. El vídeo és fantàstic, amb un component hipnòtic que el fa irresistible. L’artista ens presenta en la seva instal·lació una maleta plena de terra, una concessió excessivament autocomplaent, mentre podem veure un mapa conceptual que ens indica la reflexió subjacent. Les peces de David Curto i Pilar Lanau tenen en comú el component cartogràfic que uneix la realitat amb el somni. El treball de Neus Llatje té molta força i coherència interna, però el seu encaix en la mostra presenta algunes dificultats. Les fotografies de Jep Colomé són clares i resolutives, un descobriment que justifica la visita a l’exposició.

A la imatge, detall de "S/t" de Pilar Lanau.

Et poden
Interessar
...