970x250_appec2021
\

Exposicions

"Sentir" de Marta Pruna a l'Institut d'Estudis Ilerdencs

bonart lleida - 18/06/12
Baner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2Anunci_Ampudia
L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) mostra, fins al 15 juliol, l’exposició Sentir, de l’escultora Marta Pruna. Amb aquesta exposició, l’artista Marta Pruna (Barcelona, 1970) pretén transmetre tot un seguit de sensacions i emocions a partir de dues capses. Amb la primera capsa –definida com una teranyina i elaborada amb tubs i gomes de làtex–, l’autora vol que el visitant senti tensió.

A la primera capsa, a la qual es pot entrar per una obertura, “la persona que vulgui explorar –i sentir– entrarà en aquesta teranyina de tensions que, inevitablement, serà tàctil. Es compon d’un espai nou amb poques eines. Un entramat. Les seixanta lligadures que formen aquest bosc, una a una, donen el conjunt del tot”, explica Pruna.

A la segona capsa tot és limitat menys la mirada, per alimentar únicament una sensació. Específica i concreta: la felicitat. Aquesta segona capsa conté 130 escultures de caps d’infants somrients que entren directament per la retina. Com defineix la mateixa escultura: “Són els ulls que hauran de seguir l’impacte de tants somriures i el cor que haurà de frenar les emocions.”

Amb Sentir, Marta Pruna vol accentuar la fricció que es produeix i els sentiments que ens provoca el fet que algú ens somrigui. “Aquesta resposta immediata en la ductilitat –flexibilitat– dubtosa d’una reacció que manté la meva obertura tremolosa, una contesta que de nou és una fissura plena de tensió per l’emoció. La fricció pròpia és part de la felicitat que provoca el somriure transparent, una energia plena de coherència. La connexió amb moviment entre la part superior i la inferior. Un frec agradable.”

A la imatge, "Sentir" de Marta Pruna, 2012.

Et poden
Interessar
...