FCC-Segell-banner4
El Ramon Llull i l\'Acadèmia Valenciana de la Llengua signen un acord

Notícies

El Ramon Llull i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua signen un acord

bonart valència - 26/07/12
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
L’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han signat a València un conveni de col·laboració per al manteniment i  finançament dels lectorats de llengua i la cultura catalanes a les universitats de Cambridge (Regne Unit), Torí (Itàlia) i Amiens (França).

Fins ara, aquests lectorats estaven finançats per l’AVL, les universitats valencianes i la Generalitat Valenciana. Amb la incorporació de l’IRL, aquest tres lectorats incrementaran els seus vincles amb la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior.

Amb l’aprovació d’aquest conveni, que han signat Vicenç Villatoro, director de l’IRL, i Ramon Ferrer, president de l’AVL, es materialitzen i concreten les negociacions mantingudes des de fa mesos entre els màxims responsables de les dues institucions.

L’objectiu del conveni és finançar els tres lectorats abans esmentats durant el curs 2012-2013. També participaran en el seu finançament la Universitat de València i la Universitat Jaume I.

En els convenis amb cadascuna de les tres universitats queda establert que es mantindran els estudis de llengua i literatura catalanes. Segons Vicenç Villatoro, aquesta col·laboració entre l’IRL i l’AVL té una especial importància, perquè significa una reafirmació de la unitat de la llengua catalana, amb les seves diferents denominacions.

En roda de premsa, Vicenç Villatoro i Ramon Ferrer han destacat la importància de la firma que obri “una llarga trajectòria de col·laboració entre les dos institucions en benefici de la llengua i de la cultura, i en la seva projecció cap a l’exterior”.

Per la seva banda, el director de l’IRL ha agraït a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “l’esforç, la bona voluntat i les ganes per tancar aquest acord per trobar espais comuns”. Villatoro ha destacat la importància d’una “llengua i cultura amb força i vitalitat per aconseguir la difusió internacional”.

A la imatge, Vicenç Villatoro i Ramon Ferrer.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura