FCC-Segell-banner4
Els tallers de la Fundació Miró acullen el curs impartit per Masataka Kuroyanagi

Notícies

Els tallers de la Fundació Miró acullen el curs impartit per Masataka Kuroyanagi

bonart palma - 26/07/12
Impremta Pages - banner-180x178Banner-CMW-180x180px_v1-esp
Els tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró acull un curs que va començar el 23 de juliol i acaba el proper 3 d’agost i que pretén donar a conèixer en profunditat la manera negra o mezzotinto, una de les tècniques de gravat directe més delicades i amb la qual s’aconsegueixen uns resultats de gran subtilesa i gradació tonal. Es realitzaran diferents planxes tant amb granejador com amb fulles per veure la diferència de qualitats del dibuix entre ambdues. El taller ha comptat amb la col·laboració de les empreses  Fotoruanopro i Cromalite.

La manera negra és una tècnica desenvolupada originalment pel soldat alemany Ludwig Von Siegen a mitjan segle xvii per reproduir i difondre els retrats pintats. El gravat a la manera negra és una tècnica de gravat en relleu en la qual es graneja la superfície d’una planxa, balancejant el granejador en diferents direccions de manera controlada. Si aconsegueix experiència i precisió, els minúsculs forats de la planxa atraparan una capa de tinta rica i vellutada. Per crear la imatge, cal brunyir i rebaixar les rebaves amb un brunyidor perquè donin cabuda a menys tinta, creant llum en un fons negre.

Masataka Kuroyanagi, conegut expert japonès en aquesta tècnica amb una fascinació pel mètode que data de vint anys enrere, parla d’“imatges que mai no deixaran de fascinar que sorgeixen d’una foscor profunda que té cert encant”.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura