FCC-Segell-banner4
Michèle Vert-Nibet, de l\'alcaldia del Pertús al Museu Rigaud de Perpinyà

Reportatges

Michèle Vert-Nibet, de l'alcaldia del Pertús al Museu Rigaud de Perpinyà

Baner_Viladot_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Durant vint-i-quatre anys va ocupar l’alcaldia d’El Pertús. Se le recorda per la seva personalitat, per la seva humanitat i pel que va fer pel poble. És alcaldessa d’honor d’El Pertús i va obrir a l’art El Fort de Bellegarde, comissariant una cinquantena d’exposicions. Va començar a pintar ara fa 46 anys “quan va nèixer la meva filla”. Està entusiasmada amb el que fa. Un munt de projectes té escampats sobre les taules del seu estudi, situat a la planta alta del domicili d’El Pertús. Ara, compagina la feina de la casa amb la tasca de preparar les exposicions que té programades arreu. Del 4 al 17 de juny va exposar per segona vegada a Milà. Ho va fer a l’Estudio Mitti, d’Alzaia Naviglio Grande, 4 de Milà. Va presentar uns 25 quadres a la galeria que es troba en el nou barri artístic de Milà. Compagina la preparació de l’expo italiana, donant conferències amb motiu de l’aniversari de la mort de Salvador Dalí. El seu marit l’esperona a continuar en el món de la pintura. Ella si troba molt a gust. Ens parla de l’ilusió que li fa exposar a partir del 18 d’octubre al Museu Hyacinte Rigaud de Perpinyà “que per cert va ser renovat l’any passat”. La mostra de Perpinyà es prolongarà durant quatre mesos “Es una mica d’hora per explicar la temàtica. Va marxar l’anterior director i ara he de parlar amb el nou”. Michèle té, de fet, pensat el títol de la mostra “encara no es segur, peró molt probablement es titularà Du pètale a ètoli. Es a dir, Des de el petal a l’estrella”.
Michèle Vert-Nibet va nèixer, viu i treballa a El Pertús. La seva primera exposició la va fer a Cèret, l’any 1973. El seu estil podem qualificar-lo de “realisme poètic”. Durant la seva trajectòria artística ha coincidit amb Dalí, Santos-Torroella, Massé, Drot, Delacampagne... Ha publicat nombrosos llibres de poesia... Els textos dels seus llibres son un clar reflex del seu entorn. Fa esment, amb passió de les Albères, Cadaqués i, escriu amb català, francés i castellà.
Michèle Vert-Nibet, casada amb una persona molt vinculada a les comarques gironines i amb arrels a Bordils, ha exposat a la Galeria Jadite de Nova York, Art Concorde de París, Museu d’Art Modern de Cèret, La Galeria els nens estavellats de Perpinyà, Galeria Siart de Cadaqués, La Capelleta de Ceret, Mediateca de Perpinyà, Museu Rigaud de Perpinyà, Galeria Thèrèse Roussel de Perpinyà. Ha participat en nombroses col·lectives: Vicenza, Ceret, Lausana, Paris, Brussel·les, Houston, Roma, Madrid, Venècia, Dubai, Texas, Xangai, Maimi, Nancy, Barcelona, Andorra, Peralada, Hannover, Biatrriz, Tòquio, S’Agaró, Girona, Estocolm, Bourdeus,... Es una viatgera incansable. Té obres als Museu d’Art Naïf de Niça, Museu de l’Esport de Barcelona, Museu Olímpic de Lausana, Fundació la Caixa de Barcelona, Museu d’Art Modern de Ceret... I, a banda de pintar ha escrit llibres com Els bigotis de Salvador Dalí, El somriure d’arbe... El juny del 2017 va publicar El Prefecte, el Mestre i l’estació de Perpinyà i altres contes dalinians en català i francès. El tracte que durant anys va tenir amb Salvador Dalí li van inspirar moltes anècdotes que ha anat explicant en aquest llibre.
Michèle Vert-Nibet és una artista, que durant 24 anys va ser alcaldessa, que no ha deixat mai de ser mestressa de casa, que desprén humanitat pels quatre costats i que té un llarg recorregut en el món de la pintura i la poesia. Ens recorda, per la eva manera de ser i el seu tarannà, una altra persona del món de l'art que vaig tenir el goig de conèixer, l'entranyable, recordat i enyorat Peio Pascual.

A la imatge, Falguera amb vista de Michelle Vert-Nibet.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021