FCC-Segell-banner4
Els Premis GAC 2013 atorgaran un premi honorífic a Antoni Muntadas

Notícies

Els Premis GAC 2013 atorgaran un premi honorífic a Antoni Muntadas

bonart barcelona - 18/12/12
Eude, genericBaner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Els Premis GAC–VI Nit del Galerisme, que se celebraran el 29 de gener de 2013 a Barcelona, enguany retran homenatge a la trajectòria artística d’Antoni Muntadas, en reconeixement a la seva aportació al món de l’art i la seva relació amb les galeries d’art catalanes.

Antoni Muntadas (Barcelona, 1942) és considerat un dels pioners del media art i de l’art conceptual a Espanya. A través de diferents formats com el vídeo, la fotografia, les intervencions urbanes, les performances, Internet i els recursos multimèdia, Muntadas aborda temes socials, polítics i de comunicació, com la relació entre espai públic i privat, la homogeneïtzació cultural o la globalització, i investiga els canals d’informació, sobretot dels mass media, i les formes en què poden ser utilitzats per censurar o promulgar idees. Al llarg de la seva carrera, Muntadas ha exposat la seva obra a importants museus com el Museu Guggenheim de Nova York, el Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA), el Museu d’Arte Modern de Río de Janeiro, el Museu d’Art de Berkeley a California, el MACBA i recentment el Museu Reina Sofia.

Organitzats per les quatre associacions de galeries d’art del país (el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, l’Associació Art Catalunya, l’Associació Art Barcelona i l’Associació de Galeristes Independents d’Art de Catalunya), els Premis GAC celebren la seva sisena edició per tercer any consecutiu al MACBA consolidant un esdeveniment que compta any rere any amb una àmplia representació de membres de l’art i la cultura catalanes. Aquests guardons tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d’art de Catalunya i posicionar-les com un element fonamental del mercat artístic i de la promoció d’artistes, tant emergents com ja consolidats, a nivell nacional i internacional. Els premis són una cita anual amb tots els sectors de la cultura en favor de la projecció de l’art i del galerisme com a sector de referència i de gran importància a la societat.

El jurat, que es renova cada any, està format per membres destacats de la cultura de tot l’estat, entre els quals hi ha directors de museus, col·leccionistes i galeristes. Aquesta edició comptarà amb Xavier Antich, crític d’art; Carles Guerra, conservador en cap del MACBA; Anna Vallès, directora de la Fundació Sorigué; Elena Vozmediano, crítica d’art; Josep Maria Civit, col·leccionista; Jaime Sordo, col·leccionista i president de la Asociación de Coleccionistas Privados de Arte Contemporáneo 9915; Pilar Carbonell de la Galeria Palma XII; Carme Espinet de la Galeria Carme Espinet; Moisés Pérez de Albéniz de la Galería Moisés Pérez de Albéniz; i Pepa Quintero de la Galeria Anquin’s. El comitè organitzador dels Premis GAC, presidit per Albert Gran, està format pels galeristes Antoni Pinyol, Ramon Sicart, Àlex Nogueras, Vicky Cortina i Joan de Muga.

Els premis es divideixen en les set categories següents: Premi a la galeria per la seva trajectòria; Premi a la galeria jove per la seva projecció internacional; Premi al col·leccionisme ; Premi a la crítica d’art; Premi al mitjà de comunicació; Premi al comissariat d’exposicions i Premi a l’artista per la millor exposició en galeria.

 

 

 

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells