FCC-Segell-banner4
El festival Mostremp es consolida com el festival de temàtica rural de referència

Notícies

El festival Mostremp es consolida com el festival de temàtica rural de referència

bonart tremp - 27/08/19
Banner-CMW-180x180px_v1-esp180x180
El festival Mostremp clou la seva 8a edició consolidant-se com el festival de referència de temàtica rural a Catalunya. Prop de 1.500 persones han assistit a les projeccions dels curts de les seccions a concurs i als actes paral·lels organitzats.
Destaca com a novetat d'enguany la masterclass de David Casas, en la qual va desgranar la importància de l'ajudant de producció en el procés de realització d'un film. També destaca com a novetat, l'exitosa Festa del Cinema, organitzada per l'Associació de Comerciants de Tremp, que va aplegar més de 400 persones.
El darrer dia del festival obria amb el tradicional vermut amb els directors presents a la mostra i la matinal infantil.
A la tarda, la secció Finestra d'Actualitat, fora de concurs, presentava quatre curts de temàtica diversa, dos rodats a Espanya, un a Itàlia i el darrer als EEUU.
L'acte de cloenda va comptar amb la presència dels representants institucionals, Miquel Cullerés (director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida), lMaria Melines (regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tremp), Martí Cardona (vicepresident 2n del Consell Comarcal del Pallars Jussà) i Constate Aranda (vicepresident del Geoparc)
També hi van ser presents els tres jurats de la secció oficial Txe Arana, David Casa i Albert Galerai, i de les seccions Juvenil i Pallars&Ribagorça. Després de la lectura de les actes de deliberació es procedí al lliurament de premis.
El premi de la Secció Oficial va recaure sobre el film iraní Slaughter, de Saman Hosseinpuor i Ako Zandkarimi. El premi està dotat amb 2.000€ i patrocinat per Casa Torres. El film Kaset, va rebre una menció especial per part del jurat en aquesta categoria.
El guardonat en la secció Pallars&Ribagorça fou Tengo una cosa de Pepe Luna. Aquest premi el patrocina el Geoparc i està dotat amb 500€
En la secció Infantil i Juvenil el premi, que porta el nom de Víctor del Val, se'l va emportar el curt presentat pel Col·legi Maria Immaculada de Tremp. La dotació d'aquest premi és de 150€ patrocinats pel festival i obsequis gentilesa de Casa Uriach, Llibreria Central i Llibreria Singratalla. El curt del SES Morelló d'Esterri d'Àneu, va rebre una menció especial per part del jurat.
El curt premiat pel Públic va ser pel film turc Kaset, de Serkan Fakili. La dotació d'aquest premi és de 1.000€ patrocinats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.
L'acte de cloenda del festival va finalitzar amb la projecció de Totos, memoria de un pueblo olvidado, de Gaizka Urresti.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021