banner-elscatala-817x88px

Notícies

Es constitueix la Fundació Mas Miró

bonart mont-roig del camp - 15/03/13
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
El dia 15 de març s’han iniciat els tràmits administratius per la creació de la Fundació Mas Miró. Amb seu al mateix mas, l’ajuntament de Mont-roig, la Fundació Joan Miró i Joan Punyet i Lola Fernández, propietaris del mas, han acordat la creació de la Fundació Mas Miró com a entitat que ha de gestionar el projecte de restauració, adequació i museïtzació del Mas Miró. La primera composició del Patronat de la Fundació Mas Miró, pendents de concretar properes incorporacions, és: President: Ferran Pellicer, com a alcalde Mont-roig;vocals: Jaume Freixa, com a President de la Fundació Joan Miró; Joan Punyet, com a copropietari del Mas; Lola Fernández, com a copropietària del Mas; i Rosa Maria Malet, experta en Joan Miró. Actuarà de secretari, Josep Maria Coronas, advocat i economista.

La Fundació Joan Miró aporta al projecte Mas Miró els coneixements en gestió d’espais culturals i en l’obra de Joan Miró. A més, també serà l’ens encarregat de tutelar el projecte de museïtzació del Mas. Els propietaris La Successió Miró, propietària del Mas, reforça la seva relació amb la terra que va veure créixer Joan Miró com a artista, aportant la cessió del mas i el material original que conté, així com recolzant el projecte amb la documentació i material necessari per l’estudi. L’ajuntament de Mont-roig coordinarà els treballs de camp, realitza els projectes tècnics d’adequació de l’espai i rehabilitació de les edificacions i posa a disposició les infraestructures municipals (tant materials com personals) per poder promocionar i realitzar el projecte alhora que coordina la campanya de finançament del projecte: #MasMiró. Sigues la clau.

A partir de la constitució de la Fundació el projecte començarà a treballar per obtenir la participació de diverses entitats públiques i privades. En aquests sentit, s’han mantingut contactes amb diverses entitats, totes elles amb un sentit positiu, que es concretaran en acords amb la Fundació que avui es constitueix. La Fundació Mas Miró té per objecte: La gestió del Mas Miró com a equipament cultural obert al públic; difondre la importància del Mas Miró i l’entorn de Mont-roig del Camp en la vida i la creació artística de Joan Miró; la consolidació del Mas Miró com a centre territorial de referència de l’art mironià, de difusió de la cultura i de l’art de l’àrea de Mont-roig; la promoció de seminaris, cursos, conferències, representacions i qualsevol altra manifestació en el Mas Miró, amb la finalitat de difondre l’art i l’educació artística amb visió de futur i qualsevol altra activitat encaminada a fomentar el coneixement de l’art i el perfeccionament de la sensibilitat estètica de les generacions presents i futures -a partir del compromís amb l’actitud artística, la recerca constant i l’atenció a la novetat que va caracteritzar Joan Miró.

A la imatge, el Mas Miró. 

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68