Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Convocatòries

Yurian Quintanas amb "La fi dels dies", guanyador del programa Joves Fotògraf(e)s

Yurian Quintanas amb \
bonart girona - 18/03/13

La fi del dies de Yurian Quintanas es el projecte guanyador de la dotzena edició del programa Joves Fotògraf(e)s. En total es van presentar set propostes provinents del conjunt de les comarques gironines. A l’hora d’elegir la proposta guanyadora la Comissió d'Avaluació ha valorat especialment l'originalitat, la qualitat artística i la tècnica de les imatges, la viabilitat i la construcció d'un fil discursiu coherent i unitari.

La Comissió d’Avaluació va estar composta per Xavier Antich, doctor en Filosofia; per Carles Mitjà, fotògraf i professor de tecnologia de la imatge digital del Grau de fotografia i creació digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya; la cap d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, Natàlia Navarro; el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy.

La intenció d'aquest projecte expositiu és documentar el territori rural de les comarques gironines a través de la visió personal del fotògraf; explorar el paisatge i conèixer els seus habitants, unes persones que tot i l’evolució constant de la societat moderna, en viuen al marge i han aguantat el pas del temps sense cedir al ritme frenètic dels nous temps. Yurian Quintanas ha plantejat el conjunt del projecte com una reflexió sobre la relació existent entre les persones i la natura que, segons l'autor, cada cop és més distant, de tal manera que “anem perdent consciència de tots els recursos que ens brinda la natura”.

El programa Joves Fotògraf(e)s és impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, un servei públic especialitzat i un dels pocs equipaments específics dedicats a la recollida, tractament, conservació, difusió, formació, creació i promoció de la imatge, tant fixa com en moviment (fotografia i audiovisual), a les comarques gironines. L'objectiu de Joves Fotògraf(e)s és el de promoure els treballs dels fotògrafs i fotògrafes joves de les comarques gironines, acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants i donar suport als municipis gironins oferint-los la possibilitat d’afegir aquesta exposició a la seva oferta cultural. Es preveu que l'exposició s'inauguri per primera vegada el mes de maig al claustre de la Diputació de Girona i que després comenci a itinerar per les sales d’exposicions de les comarques gironines.

Yurian Quintanas, nascut a Amsterdam el 1983, ha crescut entre Banyoles i Cervià de Ter. Es va graduar com a tècnic superior en Imatge i l'any 2007 va cursar una especialització en fotoreportatge a IDEP (Barcelona). Ha treballat d'assistent de fotògrafs com ara Tino Soriano i Annie Griffith. A partir d'aquest moment va començar a treballar en els seus projectes propis enfocats a documentar les persones i el seu entorn.

 

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px