FCC-Segell-banner4
L’Espai Mercè Sala acull una exposició d’Adrià Gual amb motiu centenari de l’Institut del Teatre

Exposicions

L’Espai Mercè Sala acull una exposició d’Adrià Gual amb motiu centenari de l’Institut del Teatre

bonart barcelona - 27/03/13
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaImpremta Pages - banner-180x178
Adrià Gual va ser escenògraf, director d’escena, cineasta, pintor, pedagog, teòric i autor dramàtic però també el principal impulsor de l’Escola Catalana d’Art Dramàtic, la primera pedra del que actualment és l’Institut del Teatre. Per això, un dels pilars dels actes de commemoració del centenari de l’IT són les activitats que reconeixen i homenatgen la seva figura i la seva tasca. Una d’elles és l’exposició Adrià Gual (1872-1943), el perfum d’una època, que s’inaugurarà el 4 d’abril a les 19 hores a l’Espai Mercè Sala de Transports Metropolitans de Barcelona, la sala d’exposicions de la Fundació TMB a l’estació de metro Diagonal (vestíbul de connexió de les línies 3 i 5, accés per Rambla Catalunya-Rosselló). L’entrada és gratuïta i es podrà veure fins al proper 7 de juny, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 20:30 hores.

Amb aquesta mostra el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre vol fer un tribut a la figura d’Adrià Gual, així com contribuir a la divulgació del seu paper en la cultura catalana i, especialment, en el teatre. L’exposició  ofereix un recorregut panoràmic per l’obra artística de l’autor, la seva producció com a dramaturg, el seu treball com a director d’escena i com a impulsor d’iniciatives i institucions culturals.

Els responsables dels continguts de la mostra són el professor emèrit i comissari del centenari Jordi Coca, la professora d'escenografia de l'Institut del Teatre, Anna Solanilla, i el tècnic del Museu de les Arts Escèniques, Ferran Adelantado. Gual és una de les figures centrals del traspàs del Modernisme al Noucentisme. Fundador de Teatre Íntim i l’Escola Catalana d’Art Dramàtic, va impulsar també altres institucions culturals com la productora cinematogràfica Barcinógrafo, l’any 1913.

A les activitats d’homenatge a Adrià Gual s’hi sumarà, a partir del 8 d’abril, l’exposició Els primers cent anys, comissariada per Guillem-Jordi Graells, que oferirà, a la seu de l’Institut del Teatre, un recorregut gràfic i documental pels cent anys d’història de la institució.

A la imatge, "Adrià Gual (1872-1943), el perfum d'una època"

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-