M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Una vintena d’artistes inscrits al projecte \

Notícies

Una vintena d’artistes inscrits al projecte "Ripoll, bressol de l’art i la creació"

bonart ripoll - 28/03/13
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Eude, generic
El projecte Ripoll bressol de l’art i la creació s’emmarca en la celebració de la capitalitat de la Cultura Catalana de Ripoll durant aquest 2013. Amb aquest projecte, que acull dues modalitats de participació, es vol estimular i promoure la creativitat artística en totes les disciplines. Fins ara, ja s’han inscrit una vintena d’artistes per participar a la modalitat A, adreçada a exposicions o accions individuals o col·lectives d’artistes locals en qualsevol modalitat o disciplina; dels quals set ja s'han inclòs en la programació d'exposicions per aquest primer semestre després de la seva valoració i aprovació per part de la Comissió de Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013. El total de propostes presentades és ben divers i abasta un ampli ventall de disciplines, des de l'exposició individual, passant per les propostes col·lectives, els projectes efímers, les reflexions a través de les noves tecnologies, etc. També cal destacar la participació d'artistes que esposaran per primer cop.

Exposicions i artistes programats durant el primer semestre:· Al gener, l'escultor Eudald Alabau va oferir les seves Experiències amb gel a la font d’Engordans; al febrer, Miquel Esteve va exposar la seva obra per primera vegada a la sala Abat Senjust; al març, Elisabet Ortega presenta la seva mostra de pintura Fràgils a la biblioteca Lambert Mata; permanentment, les escultures de Domènec Batalla llueixen a la terrassa del Museu Etnogràfic de Ripoll; Francesc Morera va actualitzant periòdicament, el seu bloc Desmuntatges  improcedents; al maig, es podrà gaudir del Land art d'Eudald Alabau al passeig dels Aurons; també al mes de maig, s’exposa l'obra d'Elena Zenkova La vida és bella a la biblioteca Lambert Mata.

Pel que fa a la resta d’artistes inscrits en el programa, ben aviat es farà pública la programació del segon semestre en els diferents espais municipals on es podrà veure l’obra d’Armand Escandell Preto; col·lectiva taller Montse Barros Amils; Natura i modernisme; Caminart-col·lectiva artpirineus; Batalla-Chika; Enric Rocha; escultures d’Emma Periànez; Pau Elias; Jordi Llagostera; Daniella; Maite Amarita; Núria i Josep Làzaro i Anna Pont.

S’han previst exposicions de bonsais al claustre del Monestir del 15 al 24 de juny i de l’Escola Municipal d’Art a la sala Abat Senjust del 20 al 30 de setembre.

Pel que fa a la modalitat B del projecte Ripoll bressol de l’art i la creació, el concurs de projectes d'art i creació de cara el 2014, ja s'està treballant amb el nomenament del jurat que estarà format per reconegudes persones en el món de l'art a Catalunya. El mes de juny es farà públic el jurat que haurà de valorar els projectes que configuraran la mostra pel 2014.

A la imatge, "Experiències Gel" d'Eudald Alabau.

 

Et poden
Interessar
...