banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Instal·lacions furtives" d'Enric Maurí a Roca Umbert espais d'art

\
bonart granollers - 08/04/13

Després de Last Chance, de Sylvie Bussières, continua la temporada expositiva de l'Espai d'Arts de Roca Umbert (Granollers) amb la proposta de l'artista visual de Cardedeu Enric Maurí, Instal·lacions furtives. Narratives de no-ficció, un projecte artístic centrat en els abocadors descontrolats del nostre entorn més proper, que s'inclou en la programació municipal Calendari Verd de Primavera.

L'exposició s'inaugurarà el dijous 11 d'abril, a dos quarts de 8 del vespre, amb una visita guiada per part de l'artista. Instal·lacions furtives. Narratives de no-ficció, deixa constància de les escombraries que, com si fossin una instal·lació, queden dipositades en el paisatge. L'artista fa un estudi sobre alguns abocadors que ell mateix ha localitzat a la nostra comarca: els  documenta i estudia, hi reflexiona i n'observa els valors estètics i socioculturals.

Maurí, que ja havia exposat a l'Espai d'Arts l'any 2011, incorpora a la mostra fotografies de deixalles enviades per persones que han respost a la crida a través de les xarxes socials (ja se n'han rebut 25 i la  convocatòria està oberta fins al dia 7 d'abril, a través d'Instagram o Twitter, sota l'etiqueta #ifurtives),   així com les imatges fetes per alumnes de 3r d'ESO  de diferents centres de Granollers amb motiu de la caminada ciutadana del 12 d'abril per conèixer els espais naturals de l'entorn, organitzada per l'Institut Antoni Cumella i per l'Ajuntament.

Com a activitat complementària, l'Espai d'Arts organitza el dia 18 d'abril, a les 7 de la tarda, una taula rodona sobre l'acció de l'home en els paisatges naturals, en què participaran Toni Arrizabalaga, director del Museu de Ciències Naturals de Granollers; Carme Clapés, gerent del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental; i l'artista, Enric Maurí, amb Míriam Valdelvira, tècnica de l'Àrea de Territori i Ciutat de Granollers, com a moderadora.  

En l'apartat de taller familiar, el dia 20 d'abril a dos quarts de 6 de la tarda,  es farà l'activitat titulada "Paisatges rebutjats”, a càrrec dels artistes residents Pau Farell i Arnau Bellavista. El taller es proposa, en lloc d'ignorar i fer els ulls grossos davant un paisatge brut per les deixalles, recrear-ne un per fotografiar-lo i documenta-lo. L'activitat es farà a l'Espai d'Arts i cal inscriure-s'hi abans, al telèfon 93 879 18 03 - espaidarts@rocaumbert.cat

D'altra banda, el pintor Carles Azcón i l'il·lustrador Pere Vilardebó són els dos artistes residents de l'Espai d'Arts que properament mostraran obra als nous espais expositus del Mur i l'Aparador, respectivament. Azcón, entre el 4 i el 28 d'abril i Vilardebó, del 8 d'abril al 4 de maig.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90