0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

La UE selecciona un projecte de xarxa europea amb la participació del Museu Reina Sofia

bonart madrid - 08/04/13

La Unió Europea convoca de manera periòdica ajudes pel desenvolupament de projectes culturals que potencien la col·laboració entre institucions de diversos països. En l'última edició, a la qual han concorregut 80 propostes, ha estat seleccionat el projecte Els usos de l'art presentat per una xarxa de cinc museus europeus, sota el títol La Internacional, a la qual pertany el Museu Reina Sofia.

Es tracta de l'ajuda més important que concedeix la Unió Europea per a projectes culturals i permetrà l'organització d'exposicions i seminaris, així com la realització d'investigacions i publicacions durant un període de cinc anys. El Museu Reina Sofia ha estat un dels promotors d'aquest projecte de treball en xarxa, d'acord amb la política de col·laboració que porta desenvolupant des de fa diversos anys. A més del Museu Reina Sofia, formen part de la Internacional: la Moderna Galerija (MG Ljubljana, Eslovènia); Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MHKA, Antwerp, Bèlgica); Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA, Espanya); Van Abbemuseum (VAM, Eindhoven, Holanda) i SALT (Turquia).

La Internacional es basa en la col·laboració dels diferents centres que treballen en xarxa i que marquen una alternativa amb vocació de transformació. Un dels principis del grup és incrementar el contacte entre art i societat com a alternativa als fluxos del mercat. Com a objectius prioritaris, el grup pretén analitzar la funció social de l'art (els museus com reactivadors d'aquesta funció social) i definir un nou tipus d'internacionalisme que trenqui el model clàssic de centre-perifèria, posant en valor el local a través de la connexió internacional. Per a això, les propostes que ara veuran la llum es basen a compartir: compartir les col·leccions, compartir arxius i mobilitzar els coneixements i sabers entre les diferents institucions. 

La primera trobada de treball dels equips de la Internacional tindrà lloc en el Museu Reina Sofia els propers 15, 16 i 17 de juny. 

SS_Bonart-180x180-OnlineGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal