0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Els artistes de la galeria N2 inauguren temporada a Sud-amèrica i Bèlgica

Els artistes de la galeria N2 inauguren temporada a Sud-amèrica i Bèlgica
bonart santiago de chile - 08/09/19

En el marc dels actes commemoratius pel 80è Aniversari de l'arribada del Winnipeg a Santiago de Chile, Roc Blackblock va presentar l'obra Els i viajerxs del Winnipeg 1939-2019, al Museu de la Memòria i els Drets Humans. Winnipeg era el nom del vaixell que Pablo Neruda va noliejar a França per rescatar més de dos mil refugiats espanyols de la Guerra Civil i conduir-los a Sud-amèrica. El 3 de setembre de 1939 van desembarcar al port de Valparaíso dels 2.200 immigrants espanyols de totes les edats a la recerca d'asil polític. El pas del Winnipeg va constituir un dels moviments migratoris més rellevants del segle XX.

El mural de Roc Blackblock, que podrà visitar fins a l'1 de desembre, retrata cronològicament el procés dels que van haver de partir a l'exili. A través de l'ús de stencil en grans làmines, el reconegut grafiter va imprimir imatges que representen la travessa, a més d'incloure els noms dels que anaven a bord. En paraules del mateix artista, l'obra constitueix "no només un acte de justícia cap al passat, sinó un acte de futur per recollir totes aquestes experiències i mostrar-les a les noves generacions. És un deute amb el poble espanyol i l'art és una arma molt potent per treballar la memòria “.

Aquest projecte del Museu de la Memòria i els Drets Humans, va comptar amb la col·laboració de l'Ambaixada d'Espanya , l'AECID, la Delegació per a la Memòria Històrica del Ministeri de Justícia d'Espanya i Cooperació Espanyola.

A la imatge, Roc Blackblock mostrant la seva obra.
Impremta Pages - banner-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90