FCC-Segell-banner4
Ralph Bernabei, nous treballs a la Galeria Esther Montoriol

Exposicions

Ralph Bernabei, nous treballs a la Galeria Esther Montoriol

bonart barcelona - 09/09/19
La-Galeria-201602-recursBanerJaumeRiba05
La Galeria Esther Montoriol presenta Art of Connection, la nova mostra individual de Ralph Bernabei.

Ralph Bernabei, nascut a Nova York resideix des de fa gairebé trenta anys a Catalunya, viatjant des de Colera (Alt Empordà) al centre de Manhattan. La seva obra s’ha exposat a diferents llocs: Nova York, Connecticut, Chicago, Brussel·les, Copenhaguen i, més recentment, al Japó.

Com a artista es planteja tres interrogants que intenta resoldre a través de la seva obra i que apareixen en aquesta exposició:

el primer: és possible treballar a la vegada totes les dimensions de l'espai, del pla al volum, mantenint la connexió entre totes elles? El seu treball consisteix en connectar totes les dimensions. Intervé el pla de la paret, el terra, l’espai en la seva totalitat. En alguns casos, apareixen unes formes més exemptes, despreses de la paret que les ha gestat. Escultures sobre mur, alliberades de tot, despullades, essencials. Algunes col·locades al capdamunt. La immutabilitat de les seves estructures de fusta -amb la seva simplicitat irregular, apareixen altament misterioses formant part de la seva memòria familiar- potser li parlen d’una tradició antiga feta de càlcul i mesura, de la qual no vol oblidar-se’n.

El segon: hi ha diàleg entre el gest, el gargot i l’estructura? Les seves obres pictòriques, fetes de traços cal·ligràfics gestuals surten del pla de la paret. Aquests gestos informals contrasten amb les estructures de la geometria invisible que els sustenta. Una geometria oculta i irregular, una carcassa, un esquelet.

I el tercer: el color, concretament el vermell, es converteix en una enorme força terapèutica i simbòlica capaç de transformar la consciència? L’emblema d’aquestes formes és el vermell que forma part de la seva estètica i que te una gran càrrega poètica i simbòlica, inclús, se l’ha anomenat el “vermell Bernabei”. El vermell i el color natural de la fusta, amb algun apunt metal·litzat, va produint una dialèctica entre allò orgànic i dinàmic del perfil dels prismes irregulars entre la taca expressiva, intuïtiva, vital i l’ordre.

Darrera d’aquests tres interrogants es troba un art de connexió, no només en connexions formals i físiques, sinó entre les mateixes obres i l’espectador. Un humanisme artístic que ofereix un altre horitzó a l’art basat en la unió i la integració. L’art ens uneix.

A la imatge, escultura de Ralph Bernabei.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88