banner-elscatala-817x88px
Primers artistes confirmats per la segona edició d\'Intersecció, Festival d\'Art Audiovisual Contemporani

Notícies

Primers artistes confirmats per la segona edició d'Intersecció, Festival d'Art Audiovisual Contemporani

bonart la corunya - 09/09/19
Baner_HaPicasso_Bonart_360x3562Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
La Fundación Luis Seoane presenta del 24 al 27 d'octubre la segona edició d'Intersecció, Festival d'Art Audiovisual Contemporani, que comptarà amb la presència de les creadores d'avantguarda J.P. Sniadecki, Salomé Lamas i Dora García. Amb aquests tres prestigiosos noms, la direcció d'aquest festival internacional especialitzat art audiovisual comença a desvetllar la programació de l'edició d'enguany.

El cineasta i antropòleg JP Sniadecki, especialment interessat en el món asiàtic i en les problemàtiques identitàries relacionades amb les migracions, visitarà la Corunya per presentar les seves obres de no-ficció El mar la mar (2017), Foreign Parts (2010) i Yumen ( 2013), premiades en festivals i trobades com el MoMA, Locarno, Whitney Biennale, Valdivia, CPH: DOC, DocLisboa, BAFICI o Festival dei Popoli.

Intersecció manté l'atenció sobre la creació a Portugal amb la presència de Salomé Lamas, una de les màximes exponents actuals de l'art audiovisual lusità i creadora de peces habitualment compromeses, que estrenarà dins d'una de les seves sessions Extraction: The Raft of the Medusa (2019 ), la seva última obra. També es projectaran A Comunidade (La Comunitat) (2012), Li Boudin (2014), Self Portrait (2016-2018), Coupe de Grâce (2017) i Hangar, metro, terminal (2018).

L'artista multidisciplinar Dora García completa els focus d'Intersecció 2019 com una de les artistes més representatives del panorama contemporani nacional i internacional, amb l'exhibició del seu últim llargmetratge Segona Vegada (2018), premiat recentment a FID Marsella, a més d'una sessió d'obres curtes que estarà composta per Heartbeat (1999), The breathing lesson (2001) i The Glass Wall (2002).

En paraules del director d'Intersecció, Gonzalo I. Veloso, "en aquesta segona edició volem donar un pas cap a la consolidació del festival a través de diversos mecanismes. D'una banda, amb una aposta per la internacionalització tant en la programació com en la comunicació; per una altra, creant xarxes de col·laboració amb els agents vinculats al sector artístic de Galícia, com a institucions, universitats, centres formatius, mitjans de comunicació o associacions professionals".

 

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68