FCC-Segell-banner4
Blanes acollirà la mostra ‘Cases Noucentistes de Catalunya’ del Col·legi d’Arquitectes

Exposicions

Blanes acollirà la mostra ‘Cases Noucentistes de Catalunya’ del Col·legi d’Arquitectes

bonart blanes - 09/09/19
Nial nou-180x178Baner_Esteva_Bonart_360x356

Aquest proper divendres, 13 de setembre, Blanes acollirà el primer dels actes organitzats aquesta tardor pel Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Ho farà a través de la inauguració  de la mostra La Casa Noucentista: Arquitectura Unifamiliar a Catalunya (19-13-1932).


La mostra inclou una selecció de les cases més representatives del Noucentisme, on es mostra fins a quin punt el substrat polític i cultural que va donar forma al moviment noucentista també va crear una determinada arquitectura i decoració d’interiors domèstics, al servei de la nova burgesia catalana. Al mateix temps, durant les dues dècades d’apogeu del Noucentisme, l’arquitectura de cases unifamiliars també va ser una manifestació de l’impuls de modernització per acostar Catalunya a les tendències de renovació arquitectònica que s’estaven produint arreu d’Europa.


La itinerància de la exposició començarà a Casa Saladrigas, on es podrà visitar des del 13 de setembre fins a l’11 d’octubre. La demarcació a Girona de la COAC col·labora en la itinerància de l’exposició, que està produïda per la Fundació Masó, un periple que continuarà el 15 d’octubre a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, a Olot.

A la imatge, detall d'una  casa noucentista.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021