0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

La xilena Cecilia Avendaño presenta "Blow" a la Galeria Sicart

La xilena Cecilia Avendaño presenta \
bonart vilafranca del penedès - 17/04/13

La Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès presenta del 27 d’abril a l’1 de juny Blow de l’artista Cecilia Avendaño  (Santiago de Xile, 1980). Blow, és el nom de l'última sèrie desenvolupada per l'artista visual Cecilia Avendaño en la seva primera exposició individual a Europa. Continuant el treball desenvolupat des de la seva sèrie Pride, ens presenta ara una nova proposta en què inclou un particular element que atorga caràcter fantàstic a la seva obra. Tal com ja va fer en Pride, l'artista continua treballant amb imatges digitals construïdes sobre la base de fotografies, la superposició de plans visuals i la mixtura d'elements estètics que ha desenvolupat per a cadascuna de les seves peces, tot això decantant finalment en l'obsessió per la construcció de sentit sobre la base de la imatge cancel·lada.

Són retrats de nenes-dones-autòmats que construeixen una sort de ser no definit que és capaç d'exaltar l'espectador amb el seu gest de velada violència displicent, podem dir que estem en presència de monstres de caràcter mitològic, de sirenes, monstres- sirenes que gaudeixen d'una seductora i inabastable bellesa.

Són obres de gran format impreses en paper fotogràfic, construint una mena de bestiari, en què la càrrega femenina creuada amb l'exercici cromàtic i compositiu de cada un dels personatges en particular, ens remet a un ocult discurs de gènere, del qual no podem desembastar la violència sistèmica que fonamenta la seva feina. Són femelles boniques, complexes, seductores i delirants, que ens inquieten i violenten tremendament en el seu gest, un gest potent i desolador.

La mostra s’ha organitzat amb la col·laboració de la Galeria Patricia Ready de Santiago de Xile.

A la imatge, "Sèrie Blow 21", 2011 de Cecilia Avendaño.

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88