XXII-Joves-Fotograf(e)s-2024-817x68

Exposicions

La Galeria Miguel Marcos presenta "Coro" del nord-americà Bill Thompson

La Galeria Miguel Marcos presenta \
bonart barcelona - 17/04/13

La Galeria Miguel Marcos del carrer Jonqueres, 10 de Barcelona presenta del 18 d'abril al 31 de maig Coro, una exposició que recull, per segona vegada a Barcelona, la producció de l'artista nord-americà Bill Thompson. Per a aquesta ocasió, s'ha seleccionat gairebé una vintena de les escultures i pintures més representatives dels seus últims anys.

El treball de Bill Thompson (Ipswich, Massachussets, 1957) part de la idea del monocrom. En paraules del propi artista, el monocrom representa, alhora, una conclusió i un punt de partida davant la qual cosa reconeix acabar desarmat, però inspirat al mateix temps, per la seva puresa i infinites possibilitats. El seu llenguatge, clarament deutor del minimalisme, s'articula principalment a partir d'objectes de poliuretà amb vida pròpia que reclamen uns colors que es troben, en ocasions camuflats, en un món aparentment caòtic i descolorit. Així, la proposta artística d'aquest creador nord-americà cerca, abans de res, el plaer estètic. En aquesta ocasió, s'infereix una clara influència musical en el seu gest artístic. Mentre que en una sala de la Galeria les peces tridimensionals es disposen sobre la paret com si fossin notes musicals que suren, lleugeres, sobre un pentagrama imaginari, en l'altra poden apreciar-se, sobre paper, vistes parcials de les mateixes. Aquestes notes-escultures, com si de les veus d'un cor es tractessin, dialoguen en perfecta harmonia per generar, entre totes, una música mesurada sense errors en la seva gramàtica. Amb aquest acte de des-configuració i reconfiguració dels sentits, l'escultura es converteix en so, la pintura en escultura i la música es fa física per subvertir els límits que, habitualment, les separen entre si. Gràcies a la versatilitat que emergeix de la seva forma d'entendre cadascun d'aquests llenguatges, l'espai expositiu es converteix en un auditori que, encara que mut, reuneix a sopranos, contralts o pintors. I en aquest espai, espectacle de la sublimitat del color i del so, l'espectador veu i escolta la música d'una pintura que es presenta en clau escultòrica. Una pintura/objecte proporcionada i brillant que la seva forma resulta familiar però, alhora, extremadament difícil de descriure. Aquestes formes dibuixen volums còncaus i convexes que dibuixen superfícies setinades carregades de lluminositat. Superfícies que acullen els reflexos que les envolten i en les quals l'espectador queda fetillat davant el poder, gairebé sipnotic, per les quals van ser concebudes: la contemplació de la bellesa en el seu estat més pur i original.

Bill Thompson viu i treballa a Boston. Malgrat que en els seus inicis es presenta com un pintor minimalista, en l'última dècada es mou principalment en el camp de l'escultura. Thompson fa de la seva pràctica artística un procés d'indagació constant entorn de l'estudi i l'aplicació del color en diferents formats i dimensions. Ha exposat de forma individual a les principals capitals dels Estats Units, com Nova York, Boston o Sant Francisco, i en ciutats d'Europa, Àsia o Oceania com Munich, Seül o Sidney. Ha participat en més d'una trentena de publicacions per tot el món i la seva obra forma part d'un gran nombre de col·leccions. Entre aquestes, destaquen la Hyundai Corporation a Seül (Korea), el List Visual Art Center, M.I.T (Cambridge), el Museu de Belles arts de Boston o el Butler Institute of American Art de Youngstown.

A les imatges, a dalt, "Duo" i a sota detall de "Blast" de Bill Thompson, ambdues del 2009.

Baner-generic-180x180_La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px