JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

La tipografia d'Anna Vives en el número de juny/juliol de la revista "bonart"

La tipografia d\'Anna Vives en el número de juny/juliol de la revista \
bonart girona - 18/04/13

L’Anna Vives, una noia amb la síndrome de Down, ha creat la seva pròpia tipografia de lletra disponible per escriure en qualsevol processador de textos.?L’objectiu d’aquesta iniciativa de l’Anna, que també vol representar a tot un col·lectiu, és aconseguir difondre i potenciar els valors associats de la lletra: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats.?L’Anna va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones al setembre del 2011 aconseguint, un any més tard, la seva digitalització alfabètica apta per escriure en qualsevol ordinador.?Amb la intenció de buscar una major difusió s’ha creat la marca de roba de l’Anna, on s’usen les seves lletres i dibuixos amb el mateix objectiu. El 100 per cent dels recursos econòmics que s’obtenen de tots els projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de roba es destinaran a finalitats socials, concretament al BOX21. La tipografia dissenyada per Anna Vives serà utilitzada per la revista bonart en el número 159 de juny i juliol del 2013.

L’Anna ofereix gratuïtament la tipografia a totes les entitats socials i educatives del món amb l’objectiu que serveixi per fer-ne un bon ús didàctic i també de sensibilització: www.annavives.net

Anna (versió beta) és una tipografia en format digital dissenyada per Anna Vives. L’Anna és una noia amb la síndrome de Down que ha dedicat l’any 2012 a acostar-se al món de la lletra, treballant la lectura i l’escriptura. A través de l’observació de l’entorn i la investigació de diferentes publicacions impreses s’ha acostat a les diferents formes que poden adoptar les lletres. La intenció original de la tipografia és imitar els traços de l’escriptura de l’Anna, una grafia molt particular ja que mescla caràcters en majúscula i minúscula indistintament. En ser una tipografia de lletra lligada és molt adequada per utilitzar en textos curts o de caràcter informal. La tipografia Anna està composada per 126 caràcters corresponents a l’alfabet llatí, signes de puntuació, accents i alguns caràcters especials.

La promoció del treball col·laboratiu i en xarxa en el món educatiu és una de les principals finalitats de la Fundació Itinerarium, que neix el 2010 fundada per Narcís Vives. L’Anna també treballa en equip i en xarxa per millorar la seva tipografia i contribuir a difondre l’experiència de superació que ha viscut perquè serveixi de revulsiu a altres persones. Des de la Fundació Itinerarium s'impulsa el terme Sumant capacitats a tots els projectes. Una manera de col·laborar amb aquesta iniciativa és fent un donatiu, comprant algun dels productes de roba de l’Anna o si es una empresa fent una aportació per l’ús de la tipografia. Els diners aniran destinats íntegrament a finalitats socials, concretament al BOX21.

Cal dir que Anna Vives ha estat nominada pel premi Català de l'any que organitza El Periódico. Es pot votar fins al 7 de maig del 2013 a: www.cataladelany.cat

A les imatges, a dalt, Anna Vives amb Iniesta, jugador del FC Barcelona, i una samarreta amb la tipografia “Anna”. A sota, Anna Vives treballant.

inclassificablescanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90