Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Sala Rusiñol exposarà "El circ de la Pilarín a Sant Cugat"

La Sala Rusiñol exposarà \
bonart sant cugat del vallès - 29/04/13

La Sala Rusiñol de Sant Cugat del Vallès celebra el mes de maig el 27è aniversari. Per aquesta data tan especial organitza una exposició de la reconeguda dibuixant Pilarín Bayés.

La Pilarin neix a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional. L’any 1964 publica el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera, El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Des d’aquella data fins l’actualitat  ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. És una de les il·lustradores més influents i populars de Catalunya, reconeguda especialment per haver publicat centenars de llibres educatius que han format diverses generacions de nens. Una autora inimitable i amb una gran personalitat, compromesa amb la societat i amb cada època viscuda, que ha rebut els guardons més importants i és part indiscutible del patrimoni cultural del país. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi i, a l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica Benvinguts al circ de la Pilarin que itinerarà per diferents ciutats.

Aquesta exposició ha arribat a Sant Cugat i sota el títol El circ de la Pilarín a Sant Cugat, la ciutat tindrà l’ocasió per gaudir, de prop, de l’obra d’aquesta incansable artista. Alhora, també es presentarà a la galeria el seu darrer llibre “Amb barret... o sense”, exemplar que recull  la seva trajectòria humana i artística en un gran volum  ple de declaracions, anècdotes, fotografies familiars i, per descomptat, multitud de dibuixos i il·lustracions que abasten tota la trajectòria de l'artista.

La inauguració de l'exposició, amb la presència de l'artista, tindrà lloc el divendres dia 3 de maig a les 19.30 h. a la Sala Rusiñol.

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90