banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

No s’organitzarà la Biennal d’Art Contemporani Català 2014

No s’organitzarà la Biennal d’Art Contemporani Català 2014
bonart sant cugat del vallès - 30/04/13

La biennal jove més antiga de l'estat espanyol es deixa d'organitzar per manca de recursos econòmics, públics i privats. Canals-Galeria d'Art suspèn l'organització de la Biennal d'Art Contemporani Català 2014 per manca de recursos, tant públics com privats, per sufragar el mínim de les despeses que genera aquesta biennal, que ha estat itinerant per Catalunya des d'un principi.

Després de fer les consultes pertinents i buscar suport d'institucions publiques i privades per convocar una nova edició de la Biennal d'Art Contemporani Català "sense resultats positius", Canals-Galeria d'Art ha decidit no organitzar la biennal ja que "la situació de crisi que pateix la galeria tampoc permet tirar endavant aquest projecte". Tot plegat "no es permet assumir tot sols una iniciativa d'aquestes característiques. "Molt a contra cort, hem decidit no convocar l'edició del 2014 ja que no podem aconseguir els 35.000 euros que suposa el pressupost de la seva organització".

Actualment, la Biennal 2012 desenvolupa el seu recorregut itinerant per Catalunya i s'està exposant a Olesa de Montserrat, i fins el desembre d'enguany continuarà el seu itinerari pel territori. Canals-Galeria d'Art ve organitzant la Biennal d'Art Contemporani Català des de 1977 i ara "volem deixar constància del nostre agraïment a totes les institucions publiques i privades implicades en aquest certamen, als diferents membres de tots els jurats, a tots els artistes que han participat en les diferents convocatòries, a tots els seleccionat al llarg dels anys, al món intel·lectual i als mitjans de comunicació pel suport que han donat a l'esdeveniment durant aquests 36 anys que ha durat aquesta aposta per a l'art més jove".

Josep Canals, director de Canals-Galeria d'Art i de la biennal "lamenta l'actual situació del país i també a l'estranger que està duent al desmantellament de les poques biennals d'arts visuals que tant estimulen els artistes emergents. Les actuals polítiques en aquest camp, possibiliten exposicions i biennals mediàtiques, centrades en les grans firmes i deixant de banda l'art emergent, cosa que empobreix Catalunya i també a la resta de l'Estat. Aquesta setmana la FAD alerta que alguns artistes estan dins l'espiral del desnonament".

Canals-Galeria d'Art també lamenta "profundament l'empobriment de les plataformes per donar a conèixer l'art emergent alternatiu a les comarques, tot i que els creadors catalans tenen un bon nivell. Un dels pilars d'un país és la cultura que és termòmetre que avalua la salut més humanística dels seus habitants i és la imatge de modernitat que en conjunt ha fet de Catalunya lloc molt conegut pel potencial creatiu dels seus artistes".

La Biennal d'Art Contemporani Català segons Josep Canals "ha estat la plataforma per donar a conèixer artistes joves, en el seu moment, que avui són reconeguts com Pep Agut, Ignasi Aballi, Tom Carr, Lluis Lleó, J. P. Viladecans, Sergi Barnils i Susana Solano, entre molts d'altres".

A la imatge, detall de "Monstre calaix" de Francesc Ruiz, participant en la Biennal d'Art Contemporani Català del 2012.

Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px