download

Notícies

El MUME presenta una nova proposta a l'espai "Biografies d'exiliats"

El MUME presenta una nova proposta a l\'espai \
bonart la jonquera - 02/05/13

El MUME de La Jonquera presenta des del 4 de maig una nova proposta a l'espai Biografies d'exiliats, amb documents de Josep Vilalta i Maria Florensa, dos mestres exiliats a França. En aquest espai s'exposen, de manera alterna i temporal, diversos exemples de persones o famílies exiliades que han cedit al MUME documentació o objectes que testimonien la diversitat i la complexitat de l'exili republicà.

Aquestes donacions són fruit de la prioritat que ha adquirit –des del mateix origen de la configuració de l'exposició permanent– la voluntat de concedir un lloc preferent a l'usuari del museu i, principalment, al testimoni o al dipositari del llegat d'aquell exili causat pel desenllaç de la Guerra Civil. El recull d'aquestes herències documentals té una enorme importància per configurar una mirada més propera, que incorpora i personalitza els petits relats més enllà de les grans xifres estadístiques de desplaçats, les quals, sovint, tenen un efecte deshumanitzador i distanciador.

Fins avui s'han exposat documents de persones exiliades com Miquel Santaló, Bernat Olivé, Josep Mir i de les famílies Burguès Padrós i Serra Miralles.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px