Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Èxit de la campanya per a la restauració de les pintures de Sant Miquel de Pedralbes

Èxit de la campanya per a la restauració de les pintures de Sant Miquel de Pedralbes
bonart barcelona - 03/05/13

La campanya de micromecenatge per a la restauració de les pintures murals de la Capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes s’ha acabat amb èxit i ha aconseguit reunir un total de 30.875 euros, 5.875 euros més dels 25.000 inicialment previstos. Durant els 40 dies que ha durat la campanya, que va començar el passat 24 de març i ha acabat el 3 de maig, 686è aniversari de la inauguració del monestir, han aportat diners per a la recuperació de la capella un total de 224 mecenes.

L’èxit de la iniciativa, que coincideix amb l’aniversari de la inauguració del monestir, el 3 de maig del 1327, permetrà emprendre immediatament els treballs de restauració. Al llarg d’aquest any 2013 està previst realitzar assajos, primer a laboratori i després in situ, dels tractaments previstos per poder definir amb exactitud la metodologia a seguir en el tractament. A l'estiu s'iniciarà la restauració de l’enteixinat de fusta, i durant el 2014 està previst realitzar el gruix de la restauració dels murals, considerats una joia artística i un exemple excepcional dins el panorama de la pintura gòtica catalana.

La restauració dels murals que decoren la capella de Sant Miquel serà la culminació d’una operació per a revaloritzar i salvaguardar aquest magnífic cicle pictòric. La importància de l’obra i del treball que s’hi està portant a terme, situen avui el projecte entre els 5 més importants que es desenvolupen actualment a Europa, tant per la rigorosa metodologia aplicada, com pels coneixements que està proporcionant i els equips implicats.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal