0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

La Virreina i La Fàbrica organitzen el tercer Photo Meeting Barcelona

La Virreina i La Fàbrica organitzen el tercer Photo Meeting Barcelona
bonart barcelona - 09/05/13

La Virreina Centre de la Imatge i La Fàbrica organitzen del 26 al 28 de juny la tercera edició de OjodePez Photo Meeting Barcelona, la gran cita internacional de la fotografia documental nascuda al voltant de la revista OjodePez. La fotografia i el periodisme de guerra, el paper de les agències i el finançament, o crowfunding són alguns dels temes que s'abordaran.

OjodePez Photo Meeting Barcelona reunirà a grans figures del fotoperiodisme mundial sota el títol És la guerra!. Està previst que hi assisteixin fotògrafs, periodistes, editors gràfics i membres de les agències de fotografia més prestigioses. Tots ells compartiran amb els assistents les claus del seu treball i reivindicaran la importància de la imatge i la paraula per documentar situacions bèl·liques.

El Meeting comptarà amb la presència de James Nachtwey, fotògraf de guerra americà que ha documentat guerres, conflictes i crisis socials a El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Líban, la franja de Gaza, Israel, Indonèsia, Tailàndia, Índia, Sri Lanka i l'Afganistan, entre d'altres. Lligat a la revista Time, l'agència Black Star i Magnum Photos (1986-2001), Nachtwey ha estat premiat en nombroses ocasions amb la Robert Capa Gold Medal i ha obtingut més de vint premis a la Millor foto de l'any en el certamen World Press Photo.

També participaran en la trobada Franco Pagetti, Rena Effendi, Anastasia Taylor-Lind, Jon Levy, Gervasio Sánchez, Samuel Aranda, Bernat Armangué, Ramón Lobo i Ángela Rodicio, entre molts altres noms que s'aniran fent públics al llarg del mes de maig. OjodePez Photo Meeting comptarà amb la col·laboració dels col·lectius fotogràfics Ruido Photo, Pandora, Phacto i Calle 35.

El programa d'activitats de OjodePez Photo Meeting Barcelona estarà compost per visionats de catàlegs en què fotògrafs professionals mantindran cites individuals amb editors i comissaris internacionals, conferències, trobades "cara a cara", taules rodones, un taller professional de Gervasio Sánchez i projeccions i classes magistrals gratuïtes i obertes al públic que tindran lloc els tres dies de celebració del Meeting a La Virreina Centre de la Imatge.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px