FCC-Segell-banner4
Jornada \

Notícies

Jornada "Paisatge i Patrimoni Industrial" al Museu de la Pell

bonart igualada - 22/05/13
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178

L’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza, juntament amb l’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Municipal de Cultura d’Igualada i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, la jornada Paisatge i Patrimoni Industrial. En la jornada, que tindrà lloc al Museu de la Pell d'Igualada el divendres 31 de maig hi col·laboren els Amics del Rec, el Gremi de Blanquers d’Igualada, Recstores i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.


Els paisatges industrials sorgits a Catalunya arran de la revolució industrial del segle XIX constitueixen un ric llegat col·lectiu de gran valor històric, patrimonial, estètic, simbòlic i identitari. Algunes de les seves construccions més notables han estat rehabilitades en els darrers anys per tal d’encabir-hi usos habitualment vinculats a l’oci i a la cultura; d’altres, però, romanen a l’espera d’adquirir una nova funció, un cop la seva vocació productiva esdevingué obsoleta, una obsolescència que abasta també determinades activitats industrials del segle XX.


En uns moments en què Catalunya reivindica de nou la seva vocació industrial, s’ha considerat interessant redreçar la mirada cap als paisatges industrials primigenis. Aquest és l’objectiu de la jornada, organitzada amb motiu de la presentació pública del dossier digital sobre paisatges industrials elaborat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura