FCC-Segell-banner4
La Virreina presenta \

Exposicions

La Virreina presenta "A la recerca d’una mare” de Mille Kalsmose

bonart barcelona - 06/06/13
Eude, genericBanner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat

Del 7 de juny a l’11 de setembre de 2013, La Virreina Centre de la Imatge acull A la recerca d’una mare, una instal·lació fotogràfica de Mille Kalsmose realitzada en col·laboració amb Alberto García-Alix.


El projecte tracta la relació ideal entre mare i filla, un vincle comú que, d’una manera o altra, ha ocupat un espai mental o físic considerable en la vida de tots, independentment de les tradicions de cada cultura, ja sigui per la presència o per l’absència d’aquest tipus de relació.


A través d’aquesta obra, l’artista ens convida a reflexionar sobre el concepte de família i la construcció de la identitat personal, temes recurrents en tota la seva producció, centrant-se en la percepció del vincle entre mare i filla en la nostra societat: Què és el que fa que aquesta relació sigui tan important? Es pot establir sense que es comparteixin vincles de sang amb l’altra persona, només per voluntat pròpia?


A la recerca d’una mare, es configura a partir de l’experiència personal de Mille Kalsmose, que s’ha posat en escena i ha demanat a una altra dona que assumeixi el paper de mare. Molts anys després del suïcidi de la seva progenitora, l’artista ha emprès els tràmits per ser adoptada legalment. La seva nova mare i ella actuen com si fossin mare i filla de debò, donant vida a una narració visual capturada pel fotògraf Alberto García-Alix en retrats originals en blanc i negre, en els quals totes dues, en imitar altres mares i filles a la llar, busquen narrar la història d’una mare i una filla reals.


Amb aquesta intervenció artística, Kalsmose pretén fer servir conscientment la construcció familiar de la relació ideal mare-filla com a camí i objectiu per aconseguir la felicitat. D’aquesta manera, és possible centrar-se en el que molts entenen com a relació “natural”, és a dir, la relació entre una mare i una filla.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021