Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Georges Méliès. La màgia del cinema" a CaixaFòrum

\
bonart barcelona - 13/06/13

L’Obra Social de “la Caixa” proposa a Georges Méliès. La màgia del cinema un viatge fascinant a l’univers d’un dels creadors més importants de la història del cinema.

Quan el cinema feia els seus primers passos, Georges Méliès (1861-1938) va introduir la màgia i la ficció en un mitjà que només havia explorat el documental, fonamentalment a través dels germans Lumière. 

Enfront del cinema de caràcter documental dels germans Lumière, l’acte fundacional de Méliès va consistir a combinar l’univers de Jean-Eugène Robert-Houdin, el pare de la màgia moderna, amb la cinematografia de Marey, i també en un decidit impuls al cinema com a espectacle.

Georges Méliès. La màgia del cinema és la primera gran mostra al nostre país dedicada al primer il·lusionista del cinema. L’exposició, que es podrà visitar fins al 30 de juny, aprofundeix en les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès a partir de més de 400 objectes: pel·lícules, fotografies, dibuixos, pòsters, aparells originals de l’època, vestuari, maquetes i documentació.

Considerat el primer il·lusionista del cinema, Méliès deia que “a les pel·lícules tenies el poder de capturar els somnis”. Així, durant gairebé vint anys, els compresos entre el 1896 i el 1912, va regnar en el món del gènere fantàstic i del trucatge cinematogràfic i va produir, realitzar i distribuir més de 500 pel·lícules. L’exposició permet aprofundir en les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès. La mostra està dividida en tres grans àmbits: el primer vincula la seva forma d’entendre el cinema als seus antecedents històrics (teatre d’ombres, fantasmagories i llanterna màgica); el segon àmbit ens explica com converteix el cinema en un mitjà d’expressió personal, i l’últim àmbit incideix en com Méliès és oblidat per la indústria i com ressuscita anys més tard.

A la imatge, "Vers les étoiles" de Georges Méliès.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px