0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

El MNAC presenta una escultura de Davide Quayola, dins el festival Sónar

El MNAC presenta una escultura de Davide Quayola, dins el festival Sónar
bonart barcelona - 13/06/13

El Museu Nacional de Catalunya (MNAC) participa per primera vegada dins la programació diürna del festival Sónar amb el projecte audiovisual Matter, obra de l’artista italià Davide Quayola. Aquesta monumental escultura digital es projecta en una pantalla de 12 metres d’alçària i 48 m², i explora la geometria i els volums de l’escultura El pensador, d’Auguste Rodin. La peça de Quayola roman suspesa del sostre de la Sala Oval, que canvia d’il·luminació per a l’ocasió. Matter es pot veure en diàleg amb una altra escultura de Rodin L’edat de bronze,que pertany a la col·lecció del Museu Nacional des de l’any 1907. A la presentació, el director del Museu Nacional, Pepe Serra, i el codirector del festival Sónar, Enric Palau, han acompanyat a l’artista. Amb aquesta primera col·laboració, el Museu Nacional pretén aproximar els discursos artístics més avançats i els aspectes clàssics de l’art.

Davide Quayola és un artista multimèdia i dissenyador gràfic italià resident a Londres. La seva escultura digital, Matter, parteix de l’interès de l’artista per les peces d’art que requereixen una gran destresa tècnica, com és el cas de l’obra mestra de Rodin. El treball de Quayola investiga els processos de transformació de la matèria, des del bloc de pedra a l’obra final. Quayola treballa a partir d’una sèrie de fotografies de l’obra original, que ell mateix realitza i, posteriorment, amb un model gràfic d’ordinador reconstrueix i reinterpreta els volums. La peça compta amb un disseny sonor de Matthias Kispert. Abans de la seva presentació a Barcelona, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, aquesta obra s’ha pogut veure a Moscou, Singapur, Beijing, París, Milà i Nova York. 

L’edat de bronze és la primera escultura de mida natural realitzada per Rodin, després d’un viatge a Itàlia que, el 1875, li va permetre descobrir les grans obres del Renaixement i, especialment, Miquel Àngel. A partir d’aquell moment, Rodin va abandonar l’escultura decorativa, va trencar amb l’academicisme imperant i va emprendre el camí que el portaria a convertir-se en un precursor de l’escultura moderna. Auguste Rodin va exercir una influència determinant en els escultors del seu temps, entre els quals hi havia els modernistes catalans que es van inspirar en els aspectes més simbolistes de la seva producció.

Els dies 13, 14 i 15 de juny es pot visitar fins les 22 h gratuïtament. A més, totes les persones que tinguin una entrada de dia per al Sónar o un abonament per al festival podran gaudir d’un descompte 2x1 en el preu de l’entrada general del museu.

A la imatge, l’artista Davide Quayola, el codirector de Sónar, Enric Palau, i el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Pepe Serra, a la Sala Oval del Museu Nacional.

canal-mnactec-180-180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px