Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Aurum" de Carme Sanglas a Michael Dunev Art Projects

\
bonart torroella de montgrí - 20/06/13

Del 15 de juny al 10 de juliol, Michael Dunev Art Projects de Torroella de Montgri presenta una selecció antològica de pintures al tremp d’ou sobre paper de Carme Sanglas. Aurum, títol de la mostra, atorga el protagonisme a la utilització del pa d’or, tècnica característica de l’obra de Carme Sanglas.

Són aquestes incrustacions daurades les que aporten una dimensió lumínica a les seves pintures, uns elements que reflecteixen la llum i que fan inconfusibles les obres de Sanglas. L’or té el valor pictòric de la llum incorporada al quadre i, al mateix temps, representa el valor simbòlic que li és propi. 

Les obres de Sanglas suggereixen paisatges alienígenes amb límpides atmosferes. Aquestes imatges, elaborades al llarg de les dues últimes dècades, ens parlen en paràboles d’un univers privat al qual només es pot accedir a través dels somnis. Són espais impenetrables, ambients tancats, habitats per arquetips jungians que evoquen la poesia mística

D’altra banda, no és infreqüent que en les seves composicions aparegui el foc com a procés de transformació; els camins que impliquen un trànsit i el moviment de l’aigua o accions simples com ara l’aparició del sol o un somriure, Elements que, afegits al tema dramàtic de la llum i la foscor, originen unes obres que creixen i decreixen en un moviment serè i estimulant.

A la imatge, detall de "Solstici" de Carme Sanglas.

La-Galeria-201602-recurscanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1