banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Jordi Benito. Interiorisme_Accionisme" al Museu de Granollers

\
bonart granollers - 20/06/13

Jordi Benito. Interiorisme_Accionisme, que es podrà visitar al Museu de Granollers fins al 30 de juny, és una coproducció amb el Centre Arts Santa Mònica, que dóna a conèixer una faceta força desconeguda de l’artista, la de dissenyador, interiorista i moblista.

Jordi Benito. Interiorisme_Accionisme ens presenta un vessant desconegut de l’activitat de l’artista: la del dissenyador de mobles i interiorista. Benito va desenvolupar aquesta faceta en paral·lel a la seva activitat artística en col·laboració amb artesans, molts dels quals del Vallès, seguint la tradició familiar, ja que el seu pare era ebenista.

Jordi Benito (Granollers, 1951 – Barcelona, 2008), nom de referència de l’art conceptual català, va ser un dels membres més actius del Grup de Treball (1973-1975). Com a artista és conegut per les seves accions, instal·lacions i performances d’una radicalitat i salvatgisme sense parió, que va desenvolupar sobretot en la dècada dels anys 70 i 80. Una de les seves accions més punyents va ser Barcelona Toro Performance (1979) a la Fundació Miró, amb el sacrifici d’un brau.

Comissariada per Joaquim Pibernat, Beth Galí i Assumpta Benito, germana de l’artista, a l’exposició Jordi Benito. Interiorisme_Accionisme s’exhibeixen molts dels mobles creats per Benito, que romanien en l’àmbit privat i eren en  bars, locals i altres llocs públics.

L’exposició es complementa amb obres d’art de l’artista granollerí i amb diversos audiovisuals que recullen, d’una banda, alguns dels mobles que ell va dissenyar i, de l’altra, imatges que fan un recorregut per la seva trajectòria.

A la imatge, "La Capella. Barcelona" de Jordi Benito.

inclassificablesJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px