FCC-Segell-banner4
La galeria Artur Ramon Art participa a la \

Exposicions

La galeria Artur Ramon Art participa a la "London Art Week"

bonart barcelona - 22/06/13
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catBaner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura

Artur Ramon Art de Barcelona continua la seva aposta internacional amb la seva primera exposició a Londres del 28 de juny al 5 de juliol, dins del projecte Master Drawings and Sculpture Week, un itinerari per les millors galeries internacionals al prestigiós barri de Mayfair a Londres. En aquesta fira de referència dins del sector de l’obra sobre paper la firma de Barcelona presentarà a la Galeria Coll and Cortés la mostra Tracing the line across time (1600-2000). En paraules d’Artur Ramon, “l’exposició és un recorregut pel dibuix antic, modern i contemporani a través del temps tot cercant l’associació de les obres per afinitat tècnica, estilística o temàtica”. D’aquesta manera, la seixantena d’obres que es mostraran a Londres estableixen un diàleg a través de quatre segles i de l’espai. Hi destaca la presència d’una àmplia representació de dibuix espanyol i italià, en els que la galeria barcelonina està especialitzada.


A la galeria Coll and Cortés es creuraran mirades artístiques tot cercant la línia del dibuix en el temps. La selecció i disposició de les obres està feta amb el rigor i la passió pel dibuix que caracteritza la trajectòria d’Artur Ramon Art. Entre les propostes de la galeria catalana en destaca la presentació a Londres d’una de les millors obres sobre paper de Marià Fortuny: l’aquarel·la preparatòria per al Venedor de Tapissos. Una obra que s’exposarà juntament amb els dos estudis amb aquarel·la d’Isabel Madrazo de l’artista que es relacionen entre elles, així com amb dos dibuixos intimistes al carbó de Bonnard.


Artur Ramon Art mostrarà a Master Drawings una confrontació entre el Crist a la Creu de Giulio Clovio amb la creu d’Antonio Saura, mentre que l’estudi de crani de cocodril de Pancrace Besa es contraposarà al cap de cèrvol de Miquel Barceló. A la vegada, dues aquarel·les geomètriques de Sean Scully establiran un diàleg, de la mateixa manera que ho faran dos dibuixos dels germans Pere i Josep Santilari que representen unes orquídies amb línia pura. Per altra banda, un retrat de cavaller del filipí Juan Luna s’associarà a un retrat femení del millor Togores dels anys vint; i una aquarel·la de la verema de Mas i Fondevila estarà acompanyada de dos dibuixos descriptius de raïm de Josep Mirabet. Al seu torn, els dibuixos sòlids de Le Corbusier els anticiparan les formes avantguardistes d’un collage singular de Valmier. L’exposició la tancarà una obra excepcional, La Befana, una aquarel·la preciosista de gran format de Ramon Tusquets.


Amb la primera participació a la fira Master Drawings de Londres la galeria Artur Ramon Art tanca un any de clara aposta per internacionalitzar el seu mercat i proposta artística. Així culmina una temporada que els ha portat a acostar el millor dibuix espanyol al públic mundial a les fires de més prestigi del sector com són Master Drawings Nova York (al gener), TEFAF Maastricht (al març) i el Salon du Dessin de París (a l’abril).


 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura